Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Ερντογάν απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα: Πρόκειται για ένα νταηλίκι με ξεκάθαρα εκλογική σκόπευση, λένε οι Γάλλοι

   Το διαδικτυακό μέσο MEDIAPART σε αναδημοσίευση τηλεγραφήματος του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) με τίτλο “Το Παρίσι «ανήσυχο» από τις ελλην...

  



Το διαδικτυακό μέσο MEDIAPART σε αναδημοσίευση τηλεγραφήματος του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) με τίτλο “Το Παρίσι «ανήσυχο» από τις ελληνοτουρκικές εντάσεις” επισημαίνει τις δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα μετά το πέρας της συνάντησής της με τον Έλληνα ομόλογό της, Νίκο Δένδια.

Κατά την επίσκεψή της στην Άγκυρα τη Δευτέρα, η κα καθρίν Κολονά (Catherine Colonna) δήλωσε ότι προέτρεψε τον Τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου (Mevlut Cavusoglu) να αποφύγει «οποιαδήποτε κλιμάκωση, λεκτική ή άλλη».

Το πρακτορειακό τηλεγράφημα αναφέρεται στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας το περασμένο Σάββατο. Την Τρίτη, ο κ. Δένδιας είπε ότι οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων είναι όλο και πιο «σκανδαλώδεις και απαράδεκτες» και προειδοποίησε ότι ο ελληνικός στρατός «είναι σε θέση να υπερασπιστεί την πατρίδα μας»- σημειώνεται μεταξύ άλλων.


Με τίτλο “Έναντι των νέων τουρκοελληνικών εντάσεων, το Παρίσι επιβεβαιώνει την υποστήριξή του στην Αθήνα” ανταπόκριση του Joël Bronner από την Αθήνα στο ραδιόφωνο RFI επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα ομόλογό της, η επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας υπενθύμισε τη ρήτρα αλληλοβοήθειας που ενώνει το Παρίσι με την Αθήνα.

Σημειώνεται ότι οι τόνοι μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας κλιμακώθηκαν στα τέλη Αυγούστου όταν η Άγκυρα κατηγόρησε την Αθήνα ότι οι πύραυλοι του αντι-αεροπορικού συστήματος των S-300 στόχευσε δύο τουρκικά F-16, κάτι που η Αθήνα διαψεύδει. Ο Τούρκος Πρόεδρος είναι έκτοτε ιδιαίτερα απειλητικός ως προς τα ελληνικά νησιά που συνορεύουν με την Τουρκία.

Στην Αθήνα, η Catherine Colonna, η Γαλλίδα Υπουργός Εξωτερικών, υπενθύμισε την υποστήριξη του Παρισιού προς τον Ευρωπαίο γείτονα:

«Η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας – και της Κύπρου – όταν είναι απαραίτητο και όταν οι απόπειρες κατά της κυριαρχίας μπορεί να αποτελούν μέρος των πειρασμών της γειτονικής χώρας» -καταλήγει η ανταπόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.