Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Ουκρανία προειδοποιεί τους κατοίκους της Κριμαίας να εφοδιαστούν και να φτιάξουν καταφύγια γιατί έρχονται βομβαρδισμοί αντεπίθεση

   Τους κατοίκους της Κριμαίας προειδοποίησε σήμερα Δευτέρα (5.9.2022) ο Μικαΐλο Ποντολιάκ, κορυφαίος σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να...

  



Τους κατοίκους της Κριμαίας προειδοποίησε σήμερα Δευτέρα (5.9.2022) ο Μικαΐλο Ποντολιάκ, κορυφαίος σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να ετοιμάσουν καταφύγια για βομβαρδισμούς και να εφοδιαστούν με προμήθειες, καθώς το Κίεβο καταστρώνει σχέδια για μια μεγάλη αντεπίθεση με στόχο την εκδίωξη των στρατευμάτων της Ρωσίας από τα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας.

Άλλωστε, η κυβέρνηση της Ουκρανίας διαμηνύει εδώ και εβδομάδες στους κατοίκους των νότιων περιφερειών που βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο να είναι έτοιμοι για εκκένωση πριν από την έναρξη της μεγάλης αντεπίθεσης. Όμως, η σημερινή προειδοποίηση είναι αξιοσημείωτη επειδή απευθύνεται στους κατοίκους της Κριμαίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Κριμαία ενσωματώθηκε στη Ρωσία το 2014 και η Ουκρανία φαίνεται ότι ετοιμάζει την αντεπίθεσή της, εν μέσω πολέμου με τη Ρωσία, από αυτό το κατεχόμενο έδαφος και όχι από τις περιοχές που κατελήφθησαν στη διάρκεια της φετινής εισβολής.

Η χερσόνησος της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα θεωρείται ότι βρίσκεται εκτός εμβέλειας των ουκρανικών οπλικών συστημάτων. Αλλά αρκετές από τις πρόσφατες εκρήξεις σε ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Κριμαίας έχουν εγείρει αμφιβολίες επ’ αυτού. Το Κίεβο δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τα συγκεκριμένα περιστατικά και αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή ουκρανικών στρατευμάτων.

«Ζητάμε από τους κατοίκους των κατεχόμενων εδαφών, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας, να ακολουθήσουν τις συστάσεις (Ουκρανών) αξιωματούχων στη διάρκεια των μέτρων για την ανακατάληψη» περιοχών, δήλωσε ο Μικαΐλο Ποντολιάκ.

«Ειδικότερα, να ετοιμάσουν καταφύγια για βομβαρδισμούς, να εφοδιαστούν με επαρκείς ποσότητες νερού και να φορτίσουν powerbanks», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα εδάφη θα επιστρέψουν στον έλεγχο της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.