Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα μέτρα: Ανακοινώνονται οι δικαιούχοι και τα κριτήρια – Ποιοι θα λάβουν διπλά επιδόματα

Μετά την ανακοίνωση για τα 21 μέτρα που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ 2022), έρχεται η ώρα της εξειδίκ...





Μετά την ανακοίνωση για τα 21 μέτρα που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ 2022), έρχεται η ώρα της εξειδίκευσης τους από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στις 10 το πρωί της Δευτέρας (12.09.2022).

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο “Βελλίδειο” το βράδυ του Σαββάτου (10.09.2022), έκανε λόγο για 21 παρεμβάσεις για τη στήριξη της κοινωνίας. Πρόκειται, όπως υποστήριξε, για 8 μέτρα άμεσης στήριξης, 12 μόνιμες παρεμβάσεις και 1 μεγάλη τομή που αφορά τη στέγη των νέων- συνολικής αξίας 5,5 δισ. ευρώ για φέτος και για το 2023.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι λεπτομέρειες για τους δικαιούχους του έκτακτου επιδόματος των 250 ευρώ που θα δοθεί το Δεκέμβριο σε 2.300.000 ευάλωτους πολίτες: χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια ανέργους. Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα εισπράξουν μία ακόμη μηναία δόση και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιών μιάμιση δόση.

Διευκρινίσεις αναμένονται και για το επίδομα θέρμανης που θα φτάσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ, με τα κριτήρια να διευρύνονται, ώστε να ανακουφιστούν περίπου 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά, αλλά και για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» του οποίου οι δικαιούχοι αυξάνονται κατά 200.000.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Κυριακής (11.09.2022): «Θα επεκτείνουμε το επίδομα θέρμανσης. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κάνουμε παρέμβαση στην αντλία. Θα μειώσουμε την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για να αλλάξουν νοικοκυριά από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο. Θα υπάρχει και επιδότηση στην τιμή του φυσικού αερίου. Θα καλύπτεται και από τις εταιρείες και από τον κρατικό προϋπολογισμό για να υπάρχει λογική τιμή. Δεν θα έχει σχέση η τελική τιμή με την εμπορική που υπάρχει σήμερα».

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναμένεται να προχωρήσει και στην εξειδίκευση των μέτρων που αφορούν τους αγρότες (επιδότηση 60 εκατ. ευρώ ως άμυνα στο κόστος των λιπασμάτων) και τους κτηνοτρόφους (50.000 θα λάβουν 89 εκατ. ευρώ για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές), καθώς επίσης για τη μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε μόνιμες. «Από αύριο και έως τέλη του 2023 όσες επιχειρήσεις μετατρέψουν σε μόνιμες τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης των εργαζομένων τους, θα απαλλάσσονται από το 40% των ασφαλιστικών εισφορών αυτών των εργαζόμενων. Όσοι επιτηδευματίες και μικρές επιχειρήσεις προχωρήσουν σε νέα πρόσληψη, στο εξής και αυξήσουν το μέσο ετήσιο αριθμό υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης, δεν θα πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος εκείνο το έτος», ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.