Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Την έπεσε στον Τσαβούσογλου για Ελλάδα και Ρωσία η Γαλλίδα ΥΠΕΞ... Αντεπίθεση από τον τούρκο...

  Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά δήλωσε πριν από την επίσκεψή της στην Τουρκία ότι θα προέτρεπε αυτή τη χώρα να μην γίνει πλατφ...

 



Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά δήλωσε πριν από την επίσκεψή της στην Τουρκία ότι θα προέτρεπε αυτή τη χώρα να μην γίνει πλατφόρμα για τη Ρωσία για να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις.

Ωστόσο, αποχώρησε από τη συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο συνάδελφό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου χωρίς να μεταφέρει το μήνυμα, τουλάχιστον δημόσια.

Αντίθετα, η εκδήλωση των μέσων ενημέρωσης της Άγκυρας μετατράπηκε σε ευκαιρία για τον Τσαβούσογλου να επικρίνει τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και να καλέσει τη Γαλλία να προστατεύσει τη μουσουλμανική κοινότητά της από «επιθέσεις και ξενοφοβία», γράφει η Ahval.

Πριν από τη διήμερη επίσκεψη της Κολονά, Γάλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα επικεντρωθεί στο να θέσει το ζήτημα των παραβιάσεων των ρωσικών κυρώσεων, ανέφεραν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

«Η Ευρώπη έχει επιβάλει κυρώσεις, το έχουν κάνει και οι ΗΠΑ, όπως και άλλοι σύμμαχοι και εταίροι, αλλά κάποιοι δεν έχουν υιοθετήσει την πολιτική κυρώσεων, όπως η Τουρκία… Είναι σημαντικό αυτές οι χώρες να μην γίνουν πλατφόρμα για την παράκαμψη των κυρώσεων».

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων «Agence France-Presse», η Κολονά προσπάθησε να αποφευχθεί η επανάληψη της δημόσιας διαμάχης που προέκυψε κατά την επίσκεψη της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπάρμποκ στην Άγκυρα τον Ιούλιο.

Η Μπάρμποκ άσκησε πίεση στον Τσαβούσογλου για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και τάχθηκε ανοιχτά στο πλευρό της Ελλάδας σε μια περιφερειακή διαμάχη, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τον Τσαβούσογλου.

Όσον αφορά την Ελλάδα, η Κολονά είπε ότι συζήτησε τον ολοένα και πιο πικρόχολο πόλεμο λέξεων του Τσαβούσογλου μεταξύ των δύο γειτόνων, καλώντας τον να αποφύγει «οποιαδήποτε κλιμάκωση, λεκτική ή άλλη».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε τα σχόλια που έκανε ο Μακρόν τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Αλγερία ως «ατυχή».

Ο Μακρόν κατηγόρησε δίκτυα από την Τουρκία, την Κίνα και τη Ρωσία ότι παρουσιάζουν τη Γαλλία ως εχθρό. «Πολλοί ακτιβιστές του πολιτικού Ισλάμ έχουν έναν εχθρό: τη Γαλλία. Πολλά από τα δίκτυα που προωθούνται κρυφά από την Τουρκία, τη Ρωσία και την Κίνα θεωρούν τη Γαλλία εχθρό», είπε ο Μακρόν.

«Είναι λάθος να θεωρούμε την Τουρκία ανταγωνιστή», είπε ο Τσαβούσογλου. «Αν είναι δύσκολο για τη Γαλλία να επιστρέψει σε ορισμένες αφρικανικές χώρες, μπορούμε να βοηθήσουμε τη Γαλλία, γιατί η Τουρκία είναι αξιόπιστος εταίρος».

Τον περασμένο μήνα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έστειλε επιστολή σε τουρκικές εταιρείες προειδοποιώντας για κυρώσεις εάν συναλλάσσονται με ρωσικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της στέρησης της πρόσβασης σε δολάρια.

Ο Τσαβούσογλου προειδοποίησε την Κολονά για αυτό που αποκάλεσε την άνοδο του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας στην Ευρώπη και είπε ότι είναι προς το συμφέρον της Γαλλίας και της Τουρκίας να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

«Πιστεύουμε ότι η Γαλλία δεν θα εγκαταλείψει την κοινή λογική», είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία αναμένει από τη γαλλική κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια των τζαμιών, καθώς και των τουρκικών και μουσουλμανικών κοινοτήτων που ζουν στη χώρα.

news.am
--
The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.