Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βουλγαρικό ΥΠΕΞ: Έξω φρενών με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας…

  Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα συνέστησε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας να βρει έναν καλό διερμηνέα, αφού νωρίτερα σήμερα το Υ...

 



Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα συνέστησε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας να βρει έναν καλό διερμηνέα, αφού νωρίτερα σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε τη δήλωσή του στο φόρουμ στο Μπλεντ στις 29-30 Αυγούστου ότι η Βουλγαρία έχει εμποδίσει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας στην ΕΕ επί 8 χρόνια.

Το βουλγαρικό Υπουργείο Εξωτερικών απορρίπτει κατηγορηματικά τις εισηγήσεις του ως απαράδεκτες και και τον ίδιο ως «απρεπή συμπεριφορά πρωθυπουργού υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ», ανέφερε σε δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών και υφυπουργός Κωνσταντίν Κογιαμπάσεφ.

Το βουλγαρικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη εκφράσει τη θέση του για την αντιβουλγαρική ρητορική του Έντι Ράμα , η οποία έχει γίνει μόνιμο ρεφρέν του πολιτικού του λόγου, επισημαίνει η βουλγαρική διπλωματία.

Τώρα συνδυάζεται με αντιευρωπαϊκή εστίαση και προσπάθεια ευτελισμού των μηχανισμών της ευρωπαϊκής διαδικασίας.

Οι δηλώσεις αποκαλύπτουν παρεξηγήσεις για το πολιτικό νόημα της διαδικασίας τοποθέτησης των σχέσεων στην περιοχή στους ευρωπαϊκούς σιδηροδρόμους.

Πρόκειται ξεκάθαρα είτε για έλλειψη ευρωπαϊκών επικοινωνιακών δεξιοτήτων είτε για σκόπιμη υποκίνηση αντιευρωπαϊκών συναισθημάτων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Βουλγαρία διατηρεί το δικαίωμα να αντιδράσει με τον κατάλληλο τρόπο στη συμπεριφορά του Αλβανού πρωθυπουργού, ακολουθώντας τις αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, όπως αναφέρεται.

Η αντίδραση του Έντι Ράμα δεν άργησε να έρθει. Λέει ότι κάποιος πρέπει να αισθάνεται ελεύθερος να μεταφράσει τη δήλωσή του, η οποία περιέχει τα ίδια σχόλια όπως τον Ιούνιο.

« Ίσως κάποιος θα έπρεπε να βοηθήσει τους φίλους μας στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας με μια ομαλή μετάφραση της δήλωσής μου στο Μπλεντ σχετικά με το πώς η Βουλγαρία εμποδίζει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, όταν όλοι οι άλλοι συμφώνησαν τελικά μετά από 8 χρόνια! Μόλις επανέλαβα το τα ίδια πράγματα που είπα τον Ιούνιο», σημείωσε ο Ράμα στο Twitter.

Κατά τη συμμετοχή του στη 17η έκδοση του «Strategic Forum Bled» στη Σλοβενία, σχολιάζοντας τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, ο Έντι Ράμα κάλεσε την ΕΕ να μην εγκαταλείψει τις βαλκανικές χώρες σε περιόδους κρίσης, όπως έκανε με τα εμβόλια κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 όταν ξέχασε εντελώς την περιοχή.

Σύμφωνα με τα λόγια του Ράμα, που επικαλούνται τα αλβανικά ΜΜΕ, αν δεν υπήρχε η βοήθεια του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα είχαν χαθεί περισσότερες ζωές.

Dnes.dir.bg
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.