Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Ο Τσαβούσογλου ειρωνεύεται τους Ευρωπαίους – «Θα κρυώσουν… Ο Θεός να τους βοηθήσει»

  Σταθερά στη γραμμή που τηρεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν κινήθηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με φόντο την ενεργει...

 



Σταθερά στη γραμμή που τηρεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν κινήθηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με φόντο την ενεργειακή κρίση που βιώνει η Ευρώπη ενόψει μάλιστα και του επερχόμενου δύσκολου χειμώνα.

Πιο συγκεκριμένα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών χλεύασε την Τρίτη τους ευρωπαίους όσον αφορά την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου.

«Δεν έχουν όραμα, ζηλεύουν δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ευρωπαϊκή πολιτική γι’ αυτό θα κρυώσουν.

»Ο Θεός να τους βοηθήσει, ενώ η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Αν η ΕΕ είχε κινηθεί μαζί μας και είχε αφήσει στην άκρη την αλαζονεία της, τότε θα ήταν ένας παγκόσμιος παίκτης που θα χειροκροτούσαν όλοι όρθιοι.

»Όμως δεν έχουν όραμα. Η αλαζονεία, η ζήλεια τους τυφλώνει. Τα λέω και στους ίδιους.

»Δείτε τώρα, έρχεται ο χειμώνας. Κυρίως οι χώρες της Ευρώπης αναρωτιούνται πώς θα περάσουν το χειμώνα; Πόσο κρύο θα έχει;

»Κάποιες χώρες βάζουν ανώτατο όριο στους θερμοστάτες. Κάποιες στους 19 (βαθμούς Κελσίου), κάποιες στους 20. Ο Θεός να τους βοηθήσει.

»Εγώ στους 20 κρυώνω» σχολίασε δηκτικά ο Τσαβούσογλου.

Όπως έσπευσε να πει, δε, «εμείς, ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στο ζήτημα του αερίου, συμβαίνει λόγω των πολιτικών μας», εννοώντας το γεγονός ότι η Άγκυρα «χαϊδεύει» τη Μόσχα, αρνούμενη να επιβάλει κυρώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.