Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σαν το γιοφύρι της Άρτας... Δικαστικές διενέξεις και καθυστερήσεις στο ρωσοτουρκικό Ακουγιού

Η εταιρία Rosatom πού είναι η βασική εταιρεία κατασκευής του πυρηνικού σταθμού του Ακουγιού, μετά από την μονομερή διάλυση της σύμβασης με...





Η εταιρία Rosatom πού είναι η βασική εταιρεία κατασκευής του πυρηνικού σταθμού του Ακουγιού, μετά από την μονομερή διάλυση της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία IC Ictas σφράγισε τα μηχανήματα έργου και τις μονάδες παραγωγής μπετόν της εταιρείας.

Μετά από τη διαδικασία σφραγίσματος οι εργασίες στον σταθμό σταμάτησαν.



Μετά από τον αποκλεισμό της τουρκικής εταιρείας-αναδόχου IC Ictas, παρά την ανακοίνωση της Πυρηνικά Ακουγιού ΑΕ, πως η κατασκευή συνεχίζεται, αποκαλύφθηκε πως τα μηχανήματα έργου και οι μονάδες παραγωγής μπετόν της IC Ictas σφραγίστηκαν. Μετά από την απόφαση για σφράγιση που εκτελέστηκε στις 26/8/2022, κατ εφαρμογή της απόφασης 2022/250 του δεύτερου Πρωτοδικείου Μερσίνας, η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού σταμάτησε. Καθώς η παραγωγή μπετόν υποχώρησε στο 1/10 σε σχέση με πριν υπολογίζεται πως θα υπάρξει μία καθυστέρηση 1-2 ετών στα εγκαίνια που είχαν σχεδιαστεί να γίνουν το 2023.
……..
Στη συμφωνία που υπογράφτηκε ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία το 2010 για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού του Ακουγιού, καταγράφονται ως γενικοί ανάδοχοι η Τουρκία και η Ρωσία. Παρόλα αυτά στις 26 Ιουλίου 2022 τερματίστηκε η συμφωνία με την ανάδοχο τουρκική εταιρεία IC Ictas. Αναφέρεται πως η διάλυση της συμφωνίας αυτής άρχισε μία διαδικασία που θα θέσει σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της Τουρκίας.
……
……
https://www.mersinhaberci.com/https://tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.