Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χάρης ο εξορκιστής και το σατανικό κύκλωμα της Θεσσαλονίκης... Η επεισοδιακή ιστορία της «Εκκλησίας Ολων των Εθνών» στην Ελλάδα

  Με την κατηγορία της λειτουργίας θρησκευτικού χώρου χωρίς άδεια παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη ο Χαράλαμπος (Χάρης) Τσακωνίδης, γεννηθείς στ...

 



Με την κατηγορία της λειτουργίας θρησκευτικού χώρου χωρίς άδεια παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη ο Χαράλαμπος (Χάρης) Τσακωνίδης, γεννηθείς στις 21 Νοεμβρίου 1984 στο χωριό Αγιος Αθανάσιος Δράμας, αυτοπροσδιοριζόμενος ως «ποιμένας Συναγωγής της Εκκλησίας Ολων των Εθνών Θεσσαλονίκης», γνωστότερος προσφάτως σαν εξορκιστής, επίδοξος αιρεσιάρχης, Wiseman Harry, «Ανθρωπος του Θεού Χάρης» κ.λπ. Η υπόθεσή του θα εκδικαστεί στις 14 του προσεχούς Νοεμβρίου, αφού προηγήθηκε έφοδος αποσπάσματος του Α.Τ. Θέρμης στον χώρο όπου, σύμφωνα με την αναφορά της Αστυνομίας, τελούνταν υπ’ ευθύνη του θρησκευτικού τύπου τελετές. Καταρχάς, σε βάρος του κ. Τσακωνίδη από κοινού με τον στενό συνεργάτη του, τον 24 ετών Δημήτρη Παναπακίδη σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία αφορά στη «λειτουργία ευκτηρίου οίκου χωρίς την απαιτούμενη νόμιμη άδεια».

Ετσι, στο φόντο των πολυσυζητημένων υπαίθριων τελετών εξορκισμού, με άτομα κάθε φύλου, φυλής και εθνικότητας να χτυπιούνται στο έδαφος, χαμένα σε μια παροξυσμική κρίση έως ότου βγει από μέσα τους ο υποτιθέμενος σατανάς, δεσπόζει η πλέον αμφιλεγόμενη προσωπικότητα της τρέχουσας επικαιρότητας, η γενειοφόρος μορφή του Χάρη Τσακωνίδη, με το ανεξιχνίαστο υπομειδίαμα μόνιμα σχηματισμένο στο πρόσωπό του. Το «ντου» της ΕΛ.ΑΣ. έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 27 Αυγούστου, στον χώρο που χρησιμοποιεί ως έδρα των δραστηριοτήτων του το εν Ελλάδι παράρτημα της «Εκκλησίας Ολων των Εθνών». Οι Αρχές δεν παρακινήθηκαν από κάποια καταγγελία εκ μέρους τυχόν θιγόμενου πολίτη, αλλά από τον θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί σε ΜΜΕ και social media γύρω από τους εξορκισμούς που έκανε ο Χ. Τσακωνίδης στο κέντρο της συμπρωτεύουσας. Οι αστυνομικοί μετέβησαν απροειδοποίητα σε ένα κτίριο που βρίσκεται περίπου στο 17ο χλμ. της οδού Θεσσαλονίκης - Περαίας, κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Στον χώρο όπου σήμερα φιλοξενείται η «Εκκλησία Ολων των Εθνών», έως πριν από μερικά χρόνια στεγαζόταν το νυχτερινό κέντρο διασκεδάσεως «Νεράιδα». Εκεί λοιπόν όπου παλαιότερα αντηχούσαν βαριές λαϊκές διπλοπενιές, τα όργανα της τάξης αντίκρισαν μια εν εξελίξει κατανυκτική τελετή με τη συμμετοχή 25 ατόμων. Οταν όμως οι αστυνομικοί απαίτησαν να ελέγξουν την άδεια λειτουργίας του χώρου ως εντευκτηρίου οίκου, ο Δ. Παναπακίδης, ο οποίος τους είχε πληροφορήσει προ ολίγου ότι η πρώην «Νεράιδα» έχει μεταμορφωθεί πλέον σε οίκο προσευχής και θρησκευτικής μέθεξης, δεν είχε τι να επιδείξει, γι’ʼαυτό και συνελήφθη. Στο κρατητήριο θα συναντούσε μερικές ώρες αργότερα και τον προϊστάμενό του, τον Χάρη Τσακωνίδη. Ο οίκος/«Νεράιδα» σφραγίστηκε, όμως η Αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να λειτουργεί εν κρυπτώ η «Εκκλησία Ολων των Εθνών» σε κάποιον άλλο χώρο. Ταυτόχρονα, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση γύρω από οτιδήποτε μπορεί να συνοδεύει ή να κρύβεται πίσω από τους εξορκισμούς.

Εξάλλου, η «Εκκλησία» του Χάρη Τσακωνίδη έχει τη δική της ιστορία, η οποία δεν είναι επ’ ουδενί άσπιλη και αμόλυντη. Τουναντίον, η δράση της στην Ελλάδα συσχετίζεται με φήμες για εξαπάτηση των ευπίστων με διάφορα, δήθεν θαυματουργά φυλαχτά, βραχιόλια, αγιασμένο νερό, υποσχέσεις περί άμεσης θεραπείας βαρύτατων ή και ανίατων νοσημάτων, προξενιά - ακόμη και κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης. Αν ισχύουν όλα ή κάποια από αυτά, τότε η «Εκκλησία Ολων των Εθνών» μοιάζει με σούπερ μάρκετ ελπίδας.

Στο «ταμείο», όμως, ήδη προσέρχονται απογοητευμένοι πιστεύσαντες, οι οποίοι μετανιώνουν πικρά για την ευπιστία που επέδειξαν προσδοκώντας διέξοδο στην απελπισία τους στα θαύματα του Τσακωνίδη: άλλοι για τα τραυματισμένα τους πόδια (περιπτώσεις επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, π.χ. ο Νιγηριανός πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Εμανουέλ Ολισαντέμπε, ο Καμερουνο-Ελβετός Εμανουέλ Μακία κ.ά.), άλλοι για την επιληψία, την έλλειψη ερωτικού συντρόφου, τη μοιχεία, τον εθισμό στα ναρκωτικά, τον καρκίνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.