Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στοχοποιούν το σύμπλεγμα Καστελόριζου οι Τούρκοι... «Απειλή στην τουρκία από τουρκικό νησί»...!!!

  Η εφημερίδα Αϊντινλίκ που εκφράζει Ευρασιατικές απόψεις στην Τουρκία, σε μεγάλο της τίτλο σήμερα γράφει τα εξης : ΑΠΕΙΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...

 



Η εφημερίδα Αϊντινλίκ που εκφράζει Ευρασιατικές απόψεις στην Τουρκία, σε μεγάλο της τίτλο σήμερα γράφει τα εξης :

ΑΠΕΙΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΌ ΤΟΥΡΚΙΚΌ ΝΗΣΙ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας Σακελλαροπούλου σήμερα θα επισκεφτεί το νησί Στρογγύλη του οποίου η ιδιοκτησία ποτέ δεν παραδόθηκε στην Ελλάδα. Η Ελληνίδα πρόεδρος που συνεχίζει την περιοδεία της στα Δωδεκάνησα δεν διστάζει να χρησιμοποιεί προκλητικές εκφράσεις

Πολλά και άκρως επικίνδυνα φαίνονται ότι ετοιμάζουν μεθοδικά κατά της Ελλάδος το επόμενο διάστημα οι Τούρκοι, αφού τίποτα και κανένας δεν αλλάζει την εθνικιστική πολιτική της Τουρκίας, ειδικά σε ότι έχει σχέση με την διεκδίκηση ελληνικών μικρονήσων για αρχή στην ευαίσθητη περιοχή των Δωδεκανήσων ( πριν ένα χρόνο είχαμε περιπτώσεις τουρκικής κατασκοπείας).

Η Άγκυρα επιζητεί μανιωδώς ( πολιτικά, διπλωματικά, και στρατιωτικά) να ανοίξει “κερκόπορτα” στην περιοχή, για να διεκδικήσει αργότερα πιθανότατα ακόμα και το μισό Αιγαίο, σύμφωνα με Τούρκους ειδικούς και αξιωματούχους.

Με αφορμή την παρουσία στην περιοχή της Προέδρου της χώρας μας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο τουρκικός τύπος, αναφέρει ότι η ίδια η πρόεδρος, θα παραστεί μετά την τελετή για την «79η επέτειο από την απελευθέρωση του Καστελόριζου», στη νήσο Στρογγύλη που οι Τούρκοι έχουν ήδη βαφτίσει “Φενέρ” στα πρότυπα των Ιμίων ( Καρντάκ).

“Τα νησιά Ρω και Στρογγύλη ( αναφέρονται με τουρκικά ονόματα), είναι ακριβώς απέναντι από το Κας, και δεν παραχωρήθηκαν ποτέ στην Ελλάδα. Τα Δωδεκάνησα και οι συναφείς βραχονησίδες τους ( ανήκαν στην Ιταλία) αναφέρθηκαν ονομαστικά στη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης.

Εκεί τα νησιά Ρω και Στρογγύλη, που είναι δύο αποκομμένα νησιά, δεν υπόκεινται στην κυριαρχία της συνθήκης αυτής", αναφέρει το τουρκικό άρθρο που περιγράφει το αφήγημα που έχουν έτοιμο οι Τούρκοι σε περίπτωση οποιασδήποτε πιθανής κρίσης με την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή διάφοροι κύκλοι στην γειτονική χώρα στοχοποιούν την ειλημμένη απόφαση του ΓΕΕΘΑ για την δημιουργία στρατιωτικού φυλακίου στην Γαύδο.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η όποια αναφορά για τα συγκεκριμένα νησιά, αφού αυτά εμπίπτουν στα 131 νησιά που φέρεται να διεκδικεί η Άγκυρα μέσω προκλητικών δημοσιευμάτων στον τουρκικό τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.