Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κύπρος: Αποκάλυψη - Δημόσιος Υπάλληλος τσιφλικάς με τεράστια περιουσία στα... Κατεχόμενα!

Αναλυτικότερα, υπάλληλος στην Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών ανάμεσα σε άλλα κατέχει 380.000 ή 780.000 τετραγωνικά μέτρα τ...





Αναλυτικότερα, υπάλληλος στην Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών ανάμεσα σε άλλα κατέχει 380.000 ή 780.000 τετραγωνικά μέτρα τουρκοκυπριακής γης (από τη χειρόγραφη δήλωση δεν ξεχωρίζει η ακριβής έκταση), ενώ ο ίδιος όπως και άλλα συγγενικά του πρόσωπα κατέχουν οικίες καθώς και άλλες περιουσίες.

Άλλος υπάλληλος της Υπηρεσίας δήλωσε ότι στενά συγγενικά του πρόσωπα κατέχουν οικία για στέγαση, εξοχικό, δεύτερη οικία, γεωργική γη (χωρίς να προσδιορίζεται το εμβαδόν της) για την εκμετάλλευση της οποίας συνέστησαν εταιρεία.

Τα πιο πάνω στοιχεία περιλαμβάνονται στον φάκελο που παρέδωσε η Υπηρεσία Διαχείρισης στη Βουλή και στον οποίον περιλαμβάνονται και οι περιουσίες που κατέχουν υπάλληλοι της Υπηρεσίας Διαχείρισης και μέλη των επαρχιακών συμβουλευτικών επιτροπών. Μάλιστα, στα παιδιά στελέχους αγροτικής οργάνωσης παραχωρήθηκαν δύο τεμάχια γης συνολικού εμβαδού 380.000τ.μ. τα οποία αξιοποιούνται από εταιρεία γεωργών.

Περιουσίες κατέχουν 16 από τους 64 υπαλλήλους και σε ορισμένες περιπτώσεις οι καταγραφές είναι δυσανάγνωστες ή οι επηρεαζόμενοι απέφυγαν να γράψουν τις ακριβείς εκτάσεις γης που τους παραχωρήθηκαν. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως κάποιες περιουσίες είχαν παραχωρηθεί στις οικογένειες των υπαλλήλων, προτού αυτοί προσληφθούν στην Υπηρεσία Διαχείρισης και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, πολλά χρόνια πριν.

Οι πλείστες περιουσίες φαίνεται να παραχωρήθηκαν νομότυπα και αν υπάρχει μεμπτόν, αυτό πιθανώς να αφορά στις περιπτώσεις που οι περιουσίες αυτές διεκδικούνταν και από άλλους.

Εξάλλου, κατά καιρούς ηγέρθη θέμα ως προς το κατά πόσον, ορισμένοι έχοντας γνώση εκ των έσω διεκδίκησαν τουρκοκυπριακές περιουσίες τη στιγμή που άλλοι πρόσφυγες αγνοούσαν την ύπαρξη των διαθέσιμων περιουσιών.

Από τον κατάλογο δεν διευκρινίζεται πλήρως κατά πόσον όλοι οι υπάλληλοι που έλαβαν περιουσίες είναι πρόσφυγες ή μη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.