Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μήπως να το βλέπαμε; Ο Ισραηλινός Στρατός διαθέτει προς πώληση πλεονάζουσες ποσότητες πυρομαχικών, κατευθυνόμενες ρουκέτες AccuLAR και αντιαρματικά βλήματα LAHAT...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «Haaretz» ο Ισραηλινός Στρατός διαθέτει προς πώληση πλεονάζουσες ποσότητες πυρομαχικών, όπω...





Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «Haaretz» ο Ισραηλινός Στρατός διαθέτει προς πώληση πλεονάζουσες ποσότητες πυρομαχικών, όπως νάρκες, αντιαρματικά βλήματα και πυρομαχικά πυροβολικού (συμβατικά και ρουκέτες).

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα η Διεύθυνση Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ δημοσίευσε πρόσκληση για την πώληση των πυρομαχικών σε τρίτες χώρες. Η λίστα των πυρομαχικών προς πώληση περιλαμβάνει τις κατευθυνόμενες ρουκέτες AccuLAR των 122 χιλιοστών (Romach σε ισραηλινή υπηρεσία) και των 160 χιλιοστών, οι οποίες ενσωματώνουν σύστημα GPS για καθοδήγηση και επιτυγχάνουν μέγιστο βεληνεκές 45 χιλιόμετρα.

Η λίστα επίσης περιλαμβάνει πυρομαχικά όλμων των 60 και των 120 χιλιοστών, καθώς και πυρομαχικά αρμάτων μάχης των 105 χιλιοστών, τα οποία χρησιμοποιούσαν τα άρματα μάχης Merkava Mk.2 (τα συγκεκριμένα άρματα αποσύρθηκαν οριστικά από την υπηρεσία το 2020). Ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι η διάθεση προς πώληση των αντιαρματικών κατευθυνόμενων βλημάτων LAHAT, τα οποία εκτοξεύονται από τις κάνες αρμάτων μάχης των 105/120 χιλιοστών. To LAHAT (Laser Homing Attack Missile) είναι διαμετρήματος 104,5 χιλιοστών. Το δραστικό του βεληνεκές είναι 8 χιλιόμετρα, ενώ η καθοδήγησή του επιτυγχάνεται είτε άμεσα, από το ΣΕΠ του άρματος, είτε έμμεσα, μετά από κατάδειξη του στόχου από άλλη πλατφόρμα (UAV, φορητό σύστημα κατάδειξης στόχων).

Το βάρος του είναι 15 κιλά, ενώ, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία, η πιθανότητα κυκλικού σφάλματος (CEP : Circular Error Probability) προσδιορίζεται στα 0,7 μέτρα στο μέγιστο βεληνεκές. Ενσωματώνει διπλή πολεμική κεφαλή σε κάθετη διάταξη (Tanden) και έχει τη δυνατότητα διάτρησης 800 χιλιοστών θωράκισης τύπου RHA. Όπως αναφέρει η πρόκληση τα πυρομαχικά είναι διαφόρων ποσοτήτων και βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο ως προς την ανάγκη συντήρησης/επισκευής, ενώ πωλούνται όπως είναι.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.