Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συναγερμός στον Έβρο: 400 λαθρομετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε νησίδα. Τούρκοι στρατοχωροφύλακες στο κόλπο!

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών από νησίδα του Έβρου βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για 400 άτομα ...





Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών από νησίδα του Έβρου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για 400 άτομα κοντά στο Σουφλί.

Όταν έφτασαν οι ελληνικές δυνάμεις εντόπισαν σε ύψωμα, σε κοντινή απόσταση, άντρα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής ενώ απέναντι στην τουρκική όχθη είχαν παραταχθεί δυνάμεις της τουρκικής στρατοχωροφυλακής για να μην επιτρέψουν στους μετανάστες να γυρίσουν σε τουρκικό έδαφος.

Πρόεδρος συνοριοφυλάκων στο Newsbomb.gr: «Από πίσω είναι οι τουρκικές αρχές»

Μιλώντας στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρελάς, εκτίμησε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πρόκειται για έργο διακινητών, αλλά του ίδιων των τουρκικών αρχών.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πήρε διακινητής 400 άτομα και να τα πήγε εκεί. Από πίσω είναι οι τουρκικές αρχές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε κάποιους εκατοντάδες μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται σε νησίδα στην ελληνική επικράτεια. Γίνεται επιχείρηση περισυλλογής από τις ελληνικές αρχές και θα οδηγηθούν στο ΚΥΤ προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση.

Θα μεταφερθούν στις δομές του ΚΥΤ και του ΠΡΟΚΕΚΑ και θα γίνει η διαδικασία, πως πήγαν και από ποιες χώρες είναι. Δεν υπάρχει περίπτωση να πήρε διακινητής τετρακόσια άτομα και να τα πήγε. Από πίσω είναι οι τουρκικές αρχές. Αυτοί τους οδήγησαν εκεί για να τους πιέσουν να περάσουν στην Ελλάδα.

Τους αφήσαν στην νησίδα λοιπόν και περιμένουν τώρα από εμάς να πάμε να τους πάρουμε. Ποτέ δεν είχαμε διακινητές που έφεραν 400 άτομα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.