Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καιρός: Από τη μία 39άρια και παραλίες από την άλλη κακοκαιρία με πλημμύρες στους δρόμους

Χωρισμένη στα δύο η Ελλάδα με τον καιρό να έχει... τρελαθεί. Από τη μια ο υδράργυρος δείχνει πάνω από 35 βαθμούς και ο κόσμος σε πολλές περ...





Χωρισμένη στα δύο η Ελλάδα με τον καιρό να έχει... τρελαθεί. Από τη μια ο υδράργυρος δείχνει πάνω από 35 βαθμούς και ο κόσμος σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, ξεχύνεται στις παραλίες, και από την άλλη σφοδρή κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις πλήττει τη βόρεια Ελλάδα.

To Σάββατο η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ αντίθετα η ένταση των φαινομένων ήταν τέτοια στις Σέρρες που ξεριζώθηκε δέντρο και καταπλάκωσε 69χρονο, σκοτώνοντάς τον έξω από το σπίτι του.

Η κακοκαιρία, με κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς ανέμους και τις έντονες βροχοπτώσεις, χτύπησε εκτός από τις Σέρρες, τη Βέροια και το Κιλκίς.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν και στη Βέροια. Η καταιγίδα στην πόλη ήταν σφοδρή και όσοι βρίσκονταν σε δρόμους, άρχισαν να τρέχουν για να βρουν καταφύγιο.

Έμποροι προσπαθούσαν να μαζέψουν τα τελάρα που είχαν παρασυρθεί, ενώ οι υπάλληλοι σε καφετέριες έτρεχαν για να μαζέψουν τις καρέκλες.

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν και την Κυριακή με τη θερμοκρασία να παραουσιάζει μικρή πτώση.

Στο μεταξύ, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί από βδομάδα, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Ο καιρός την Κυριακή

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τοπικές βροχές, τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στη Θράκη τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Σταδιακή επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων 4 με 6 και στην κεντρική Μκεδονία τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα δυτικά και τα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει, στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία τους 24 με 25 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 34 και στα νησιά του Αιγαίου τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία λίγες τοπικές νεφώσεις. Στις υπολοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στη Θράκη όπου πιθανώς να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα όμως από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Γρήγορα όμως θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές και σταδιακά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στις Κυκλάδες και από τα βόρεια, θα στραφούν σταδιακά σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα, οπότε υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Στα νότια δυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα βόρεια θα στραφούν σταδιακά σε βορείων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι γρήγορα σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.