Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πόση ώρα χρειάζονται 200 μαχητικά για να ισοπεδώσουν τις στρατιωτικές βάσεις -και όχι μόνο- της Τουρκίας;

Τα πήρε ο Μακρόν με τις γελοιότητες και τους τσαμπουκάδες του Ερντογάν και σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Κύρας Αδάμ που δημοσιεύτηκ...

Ελληνικά F-16 και γαλλικά Rafale πάνω από το Charles de Gaulle (βίντεο)

Τα πήρε ο Μακρόν με τις γελοιότητες και τους τσαμπουκάδες του Ερντογάν και σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Κύρας Αδάμ που δημοσιεύτηκε στο militaire.gr ο Γάλλος Πρόεδρος οργισμένος από τις δηλώσεις πως οι τούρκοι θα βυθίσουν το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκώλ, ζήτησε επιτακτικά από τον Τραμπ να «μαζέψει τον Ερντογάν γιατί διαφορετικά θα ψάχνουν να βρουν που είναι η Τουρκία»!

Σύμφωνα με απολύτως ακριβείς διπλωματικές πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται η Κύρα Αδάμ, οι εμπρηστικές δηλώσεις Τζασίν προκάλεσαν την αστραπιαία αντίδραση του Προέδρου της Γαλλίας Ε. Μακρόν , ο οποίος τηλεφώνησε το μεσημέρι στον Πρόεδρο Τραμπ, ζητώντας του «να μαζέψει τον Ερντογάν» διότι εκτός των άλλων η «Τουρκία δεν προσφέρει τίποτα στον Δυτικό Κόσμο» .




Διαφορετικά, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, όλοι θα «ψάχνουν να βρουν που πέφτει η Τουρκία. Διότι ο Τζασίν πρέπει να είναι τρελός αν νομίζει ότι μπορεί να βυθίσει το Σαρλ Ντε Γκωλ».

Το τηλεφώνημα ανταπέδωσε λίγο αργότερα ο Τραμπ στον Μακρόν, με τον Αμερικανό πρόεδρο να θέλει να κατεβάσει τους τόνους , προτείνοντας να μην πλεύσει το γαλλικό αεροπλανοφόρο στην Αν Μεσόγειο « για να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα».

Το ίδιο διάστημα, ο Ερντογάν τηλεφώνησε δύο φορές στην καγκελάριο Μέρκελ υποβάλλοντας το αίτημα να μην πλεύσει το Σαρλ Ντε Γκωλ στην περιοχή.

Το Παρίσι ωστόσο δεν αναθεωρεί την απόφαση του και γι’ αυτό έχει ήδη δώσει εντολή εφαρμογής Ζώνης Αναγνώρισης Αεροσκαφών (AIR IDENTIFICATION ZONE) 60νμ για εχθρικά αεροσκάφη και 20νμ για εχθρικά πλοία από το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ.

Πόση ώρα χρειάζονται 200 μαχητικά αεροσκάφη (ανάμεσά τους 70 Rafale που θα έχουν απογειωθεί από ”Charles de Gaulle”) ώστε να ισοπεδώσουν όλες τις στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας;

Αυτό είναι ένα από τα πολλά σενάρια που θα μπορούσαν να έχουν κάνει τους Ερντογάν-Ακάρ να βγάλουν τον σκασμό και να μην πουλάνε τσαμπουκά;

Αυτό είναι ένα από τα πολλά σενάρια συντριβής του Χίτλερ της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια στιγμή οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να έχουν τα μάτια τους διαρκώς στραμμένα στο Καστελόριζο. Ο μόνος τρόπος να πέσει το νησί στα χέρια των Τούρκων είναι μία απόβαση-αστραπή. Αυτό είναι πλέον σχεδόν απίθανο γιατί το Καστελόριζο δεν είναι Ιμια. Έτσι λοιπόν εάν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αντιμετωπίσουν μία αρχική απόβαση των Τούρκων στη συνέχεια θα γίνει το πανηγύρι.

Οι Τούρκοι τραβάνε το σχοινί στα άκρα χωρίς να υπολογίζουν τα διδάγματα της Ιστορίας. Η απάντηση στον Χίτλερ της Μεσογείου πρέπει να είναι ακαριαία, απρόσμενη για τον ίδιο και τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και ταυτόχρονα να ξεσπάσει από πολλά μέτωπα.

Ήδη η Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη MED7 έστειλε ένα μήνυμα στη Μέρκελ και όχι στον Ερντογάν και αυτό έχει τη σημασία του. Η Ελλάδα δεν μπορεί να υπολογίζει την Ισπανία ως σύμμαχο γιατί η Τουρκία είναι αυτή τη στιγμή ένας πολύ καλός πελάτης των ισπανικής πολεμικής βιομηχανίας. Η Ελλάδα πρέπει να ποντάρει στην Γαλλία αλλά και στην Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και φυσικά στο Ισραήλ. 





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.