Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ισραηλινά περιπλανώμενα πυρομαχικά με 200 χλμ βεληνεκές και σε σμήνος στην Ελλάδα;

Ιδανικά για την άμυνα των νησιών τα ισραηλινά περιπλανώμενα πυρομαχικά... Απρόβλεπτα, με δυνατότητες εκτόξευσης από παντού και ενώ μπορούν ...





Ιδανικά για την άμυνα των νησιών τα ισραηλινά περιπλανώμενα πυρομαχικά... Απρόβλεπτα, με δυνατότητες εκτόξευσης από παντού και ενώ μπορούν να καταστρέψουν μία ολόκληρη βάση, τα περιπλανώμενα πυρομαχικά έχουν πολλούς «οπαδούς» στο ελληνικό Πεντάγωνο.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα που σε αυτά βλέπουν το μέλλον στο πεδίο της μάχης και όχι στα δυσκίνητα μεγαλύτερα drone και UAV (σ.σ. όπως τα Bayraktar).

Mιλάμε για τα ισραηλινά Harpy και Harop, για τα οποία έχει ήδη γράψει το Sportime από τον Φεβρουάριου του 2021.

Να σημειωθεί πως το το Harop μοιάζει πολύ με την Harpy αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ διαφορετικό.

Και τα δύο μοιράζονται το ίδιο εκτοξευστήρα και κέντρο ελέγχου, όμως τα Harop δεν περιορίζονται μόνο σε αποστολές SEAD/DEAD κατά της αεράμυνας του εχθρού, αλλά έχουν και την ικανότητα αυτόνομης στόχευσης με καθοδήγηση Man In The Loop, που ενεργοποιείται από δύο τρόπος σύνδεσης δεδομένων που επιτρέπει εμβέλεια περίπου 200 χλμ.

Ο χειριστής του μπορεί να κατευθύνει ένα Harop στην περιοχή στόχο και να χρησιμοποιήσει ζωντανά βίντεο για να επιλέξει έναν στόχο και να ξεκινήσει την επίθεση.

Την ίδια ώρα τα ισραηλινά περιπλανόμενα πυρομαχικά μπορούν να εκτοξευτούν και από πλοία.

Πηγή: geostratigika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.