Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ερντογάν για το γεωτρύπανο Αμπντούλ Xαμίτ Χαν: Σύμβολο βούλησης να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας στη Μεσόγειο

   Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σε συνεδρίαση του κόμματος του και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο γεωτρύπανο Αμπντούλ Xαμίτ Χαν που έχει βγε...

  



Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σε συνεδρίαση του κόμματος του και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο γεωτρύπανο Αμπντούλ Xαμίτ Χαν που έχει βγει στη θάλασσα, τονίζοντας ότι αποτελεί «σύμβολο» για να υπερασπιστεί η Τουρκία τα δικαιώματα της στη Μεσόγειο.

«Στις 8 Αυγούστου αποχαιρετήσαμε το γεωτρύπανο Αμπντούλ Xαμίτ Χαν, το οποίο αποτελεί σύμβολο της βούλησής μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, με βάση το πρακτορείο Anadolu.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το γεωτρύπανο βρίσκεται 55 χιλιόμετρα από τις ακτές της Αττάλειας, την στιγμή που η Κύπρος είναι σε συναγερμό για τυχόν παραβίαση των εθνικών υδάτων της.

Μάλιστα, σε άλλο σημείο της ομιλίας του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον πόλεμο της Ουκρανίας και συγκεκριμένα στο γεγονός πως η χώρα του διαμεσολάβησε ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία για την εξαγωγή σιτηρών.

Με αφορμή λοιπόν αυτό το γεγονός, είπε ότι «ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας συνεχίζεται με τις επιπτώσεις του. Όλοι είναι μάρτυρες ότι εμείς, ως Τουρκία, καταβάλλουμε προσπάθειες για να τον αποτρέψουμε και να καταλήξουμε στην ειρήνη. Η αποστολή ουκρανικών σιτηρών στον κόσμο είναι μια κρίσιμη εξέλιξη για την ανθρωπότητα. Καταβάλλουμε τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε ότι η προσέγγιση που επιδεικνύει η χώρα μας θα συνδεθεί και σε άλλους τομείς τις επόμενες ημέρες»

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε λεπτομερώς τις εξελίξεις με τον Πούτιν. Πήγαμε στην Ουκρανία και είχαμε παρόμοια συνάντηση με τον Ζελένσκι. Στόχος μας είναι να φέρουμε τον Πούτιν και τον Ζελένσκι μαζί στη χώρα μας σε όχι μακρινή ημερομηνία, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επίλυση της κρίσης», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.