Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δημιουργία Ναυτικής Αεροπορίας από το Πολεμικό Ναυτικό με UCAV Mojave

    To ptisidiastima.com, πριν λίγες μέρες, είχε δημοσιεύσει μια είδηση σχετικά με το UCAV Mojave της General Atomics και τη δυνατότητα του...

   



To ptisidiastima.com, πριν λίγες μέρες, είχε δημοσιεύσει μια είδηση σχετικά με το UCAV Mojave της General Atomics και τη δυνατότητα του να φέρει μεγάλο οπλικό φορτίο από πυραύλους Hellfire. Η σελίδα μας είναι ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή, η ΠΑ, στην παρούσα στιγμή, δεν έχει ανάγκη για οπλισμένο UAV, ή UCAV όπως είναι η σωστή ορολογία. Ένα MQ-9B Reaper δεν θα μπορούσε να επιβιώσει όπως ένα F-16V πάνω από το φλεγόμενο Αιγαίο.

Τα Μη Επανδρωμένα είναι πολύ “ειδικά”, η αξία τους είναι τεράστια, αρκεί να χρησιμοποιηθούν σωστά. Για να το κάνουμε κατανοητό, το να ρίξουμε στη μάχη ένα MQ-9B, Sea Guardian με όπλα, είναι το ίδιο να ρίξουμε ένα U-2R με βόμβες ή με Hellfires εναντίον αρμάτων μάχης στον Έβρο. Τις ίδιες πιθανότητες επιβίωσης θα είχαν. Συνεπώς, εντυπωσιακά τα UCAV και τα όπλα που φέρουν, αλλά η ΠΑ δεν τα χρειάζεται προς το παρόν. Προτιμά όσο το δυνατόν καλύτερα συστήματα στοχοποίησης πάνω στα μαχητικά της (όπως τα ραντάρ τεχνολογίας AESA, τα ατρακτίδια SNIPER XT), από να πάρει ελάχιστα, πανάκριβα UCAV που θα τα θυσιάσει πάνω στην εξελισσόμενη τουρκική αεράμυνα.

Άρα, δια της ατόπου, τα Sea Guardian θα παίξουν το ρόλο των U-2 σε καιρό ειρήνης. Οι δε δυνατότητες των Sea Guardian, θα επιτρέψουν στην ΠΑ να διαφυλάξει δυνάμεις, λίγο πριν τη σύγκρουση. Δεν θα χρειάζεται να σηκώνει C-130 ή F-16 με φωτοαναγνωριστικό ατρακτίδιο DB-110 για να δει τον τουρκικό στόλο. Ούτε το ΓΕΕΘΑ θα στέλνει πολύτιμες φρεγάτες για να έχει δεδομένα στοχοποίησης ο υπόλοιπος στόλος.

Τα Sea Guardian θα σώσουν σε περιπτώσεις εξελισσόμενης σε σύγκρουση έντασης το πλήρωμα μιας S, που αντί να είναι μπροστά για να δίνει δεδομένα και συντεταγμένες των Τούρκων, θα είναι πίσω με τον υπόλοιπο Στόλο. Ναι, θα χαθεί ίσως ένα Sea Guardian στην έναρξη των επιχειρήσεων, αλλά τι είναι καλύτερο να χαθεί; ένα Sea Guardian ή ένα Ρ-3, ένα C-130 ή μια φρεγάτα που μπορεί να είναι και αύτανδρη; Για όσους κατηγορούν την προμήθεια των Sea Guardian, ας μας πουν άλλους τρόπους να επιτηρείται ο αντίπαλος…

Αφού δεν χρειάζονται οπλισμένα UAVs/UCAVs, τι μας γράφετε στον τίτλο; Λοιπόν, μιλήσαμε για την ΠΑ, τώρα όμως μιλάμε για το Ναυτικό. Το οποίο μπορεί να αποκτήσει ένα Anadolu, χωρίς όμως να πληρώσει 1 δις για να το αποκτήσει! Το έχει ήδη!



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.