Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στην Ελλάδα το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Truman - «Μάχη» μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών μαχητικών

   Την ώρα που το καθεστώς Ερντογάν επιδίδεται σε απαράδεκτα παραληρήματα και στέλνει μαχητικά στο Αιγαίο για ανόητες και επικίνδυνες παραβ...

  



Την ώρα που το καθεστώς Ερντογάν επιδίδεται σε απαράδεκτα παραληρήματα και στέλνει μαχητικά στο Αιγαίο για ανόητες και επικίνδυνες παραβιάσεις του FIR Αθηνών, Ελλάδα και ΗΠΑ φρόντιζαν να δώσουν την δική τους δυναμική απάντηση.



Την Δευτέρα 01 Αυγούστου 2022 και στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, διεξήχθη συνεκπαίδευση Μαχητικών Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας με το Αεροπλανοφόρο USS HARRY S. TRUMAN των ΗΠΑ, στην ευρύτερη περιοχή δυτικά της Πελοποννήσου.

Στην εν λόγω συνεκπαίδευση συμμετείχαν 2 Μαχητικά Αεροσκάφη F-16 BLOCK 52+ Advanced της Πολεμικής Αεροπορίας και 4 Μαχητικά Αεροσκάφη F-18 από το USS HARRY S. TRUMAN, σε αντικείμενα εκπαίδευσης μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT).

Η εν λόγω συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ, συμβάλλοντας στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.