Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τρώνε πολύ ξύλο! Ο ισχυρισμός ότι οι S-300 «κλείδωσαν» τουρκικά F-16, δείχνει την αδυναμία της Τουρκίας να αντιμετωπίσει τα ελληνικά μαχητικά πάνω από το Αιγαίο

Η κατοχική Τουρκία, μέσω διαρροών από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ισχυρίστηκε ότι τα τουρκικά αεροσκάφη τα οποία «εκτελούσαν αποστολές στ...





Η κατοχική Τουρκία, μέσω διαρροών από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ισχυρίστηκε ότι τα τουρκικά αεροσκάφη τα οποία «εκτελούσαν αποστολές στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» εγκλωβίστηκαν, δήθεν, στα ραντάρ από το ελληνικό σύστημα αεράμυνας S-300.

Μιλώντας για δήθεν «εχθρική πράξη», οι τουρκικές πηγές ισχυρίστηκαν τα εξής, που όμως διαψεύδει κάθετα και οριζόντια η ελληνική κυβέρνηση:

«Το ραντάρ παρακολούθησης στόχων και καθοδήγησης πυραύλων του συστήματος S-300 κλείδωσε με το ραντάρ του ένα τουρκικό F-16, το οποίο ήταν σε αποστολή αναγνώρισης στα 10 χιλιάδες πόδια δυτικά της Ρόδου».


Ο ισχυρισμός ότι οι S-300 “κλείδωσαν” τα τουρκικά F-16, δείχνει την αδυναμία της Τουρκίας να αντιμετωπίσει τα ελληνικά μαχητικά πάνω από το Αιγαίο, τα οποία κυριαρχούν στους ουρανούς της Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας μ απόλυτη επιτυχία τις τουρκικές παρενοχλήσεις και παραβιάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι τους S-300, είχε αγοράσει από τη Ρωσίαο αείμνηστος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, αλλά αναγκάστηκε να τους χαρίσει στην Ελλάδα όταν ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, δεν τον στήριξε μπροστά στις αφόρητες πιέσεις των Αμερικανών, αλλά και στις απειλές των Τούρκων.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, «οι ενέργειες αυτές περιγράφονται ως “εχθρικές” στους κανόνες εμπλοκής του ΝΑΤΟ”.

“Το περιστατικό”, ισχυρίστηκαν οι Τούρκοι χωρίς να παρουσιάσουν το παραμικρό στοιχείο,”αποκάλυψε επίσης ότι η Ελλάδα χρησιμοποιεί ενεργά τις εν λόγω συστοιχίες».

Σύμφωνα με τα τουρκικά ψεύτικα δημοσιεύματα «ένα σημαντικό περιστατικό ασυμβίβαστο με το πνεύμα της συμμαχίας έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των πτήσεων αποστολής των F-16 της Διοίκησης Αεροπορίας στον διεθνή εναέριο χώρο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο στις 23 Αυγούστου».

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι τα τουρκικά αεροσκάφη που βρίσκονταν σε υπηρεσία παρενοχλήθηκαν από το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-300 που βρίσκεται εγκατεστημένο στο νησί της Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα, οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι το ραντάρ εντοπισμού στόχων και καθοδήγησης πυραύλων του συστήματος S-300 εγκλώβισε με έναν πύραυλο επιφανείας-αέρος στο F-16 , το οποίο βρισκόταν σε αναγνωριστική αποστολή στα 10 χιλιάδες πόδια δυτικά της νήσου Ρόδου.

«Το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα ενώ η παρενόχληση συνεχίστηκε για λίγο, αποκάλυψε επίσης ότι η Ελλάδα χρησιμοποιεί ενεργά τις εν λόγω συστοιχίες. Παρά την εχθρική αυτή ενέργεια, τα αεροσκάφη ολοκλήρωσαν τις προγραμματισμένες αποστολές τους και επέστρεψαν στις βάσεις τους με ασφάλεια», αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε πλήρη διάψευση των τουρκικών ισχυρισμών περί δήθεν «κλειδώματος» τουρκικού F-16 από τους ελληνικούς S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη.

Στρατιωτικές πηγές, δήλωσαν με έντονο τρόπο ότι δεν υπήρξε «εγκλωβισμός από τους S-300».

Οι πηγές υπογράμμισαν ότι «την αναχαίτιση την εκτελούν τα Μαχητικά Αεροσκάφη μας σύμφωνα με τους Διεθνείς κανόνες κατά πάγια πρακτική».

Οι τουρκικοί ισχυρισμοί έρχονται σε συνέχεια ανάλογων διαρροών το τελευταίο διάστημα, με την Άγκυρα να έχει εντείνει την ρητορική περί «ελληνικών παρενοχλήσεων», εμπλέκοντας, μάλιστα και το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την Daily Ssabah «η Ελλάδα συνεχίζει να στοχεύει επίμονα τις αποστολές του ΝΑΤΟ για να αυξήσει τις εντάσεις και το τελευταίο επεισόδιο αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είχε σχεδιάσει την κίνηση».

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη προβοκάτσια από την πλευρά της Άγκυρας. Η πρώτη αφορούσε δήθεν παρενόχληση τουρκικών F-16 κατά τη διάρκεια πτήσης αμερικανικών βομβαρδιστικών στα πλαίσια αποστολής του ΝΑΤΟ.

Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε κατηγορηματικά αυτές τις ψεύτικες τις διαρροές. https://hellasjournal.com


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.