Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτός είναι ο Εχθρός! Ανώτατο στέλεχος του ISIS καταγγέλει τις στενές σχέσεις ΜΙΤ και Ισλαμικού Κράτους! «3.000 τούρκοι στις τάξεις μας... Μας έδιναν μέχρι και χημικά!»

Στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) που αποχώρησε από την οργάνωση και το 2017 συνελήφθη και προφυλακίστηκε το καλοκαόρι του 2019 από το Y...




Στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) που αποχώρησε από την οργάνωση και το 2017 συνελήφθη και προφυλακίστηκε το καλοκαόρι του 2019 από το YPG, τον Στρατιωτικό Σχηματισμό των Κούρδων στην Βόρεια Συρία, που εκπαιδεύεται και εξοπλίζεται από τους Αμερικάνους... Λίγες μέρες μετά τη σύλληψη του προέβη σε σημαντικές δηλώσεις σχετικά με την ISIS. Περιέγραψε τις συναντήσεις που είχε με την ΜΙΤ και τις προσπάθειες των άλλων υπηρεσιών πληροφοριών να κατευθύνουν την οργάνωση αυτή.


Ο Ιλιάς Αϊντίν που υποστήριξε πως μέχρι το 2017 ήταν ο υπεύθυνος ιδεολογίας στην ομάδα του Εμπου Μουχαμεμτ Ελ Αντνανι- εκπροσώπου της ISIS και του βοηθού του του Εμπου Μουχαμεντ Ελ Φουρκαν.
……



Υποστήριξε επίσης πως εντάχθηκε στην οργάνωση το 2014 και ότι το 2015 μετά από την απαγωγή του Τούρκου στρατιώτη Σεφτερ Τας, ήταν ένας από τους τρεις που μετέβησαν εξ ονόματος της ISIS για να συναντηθούν για αυτό το θέμα με την ΜΙΤ.

O Αϊντίν λέει πως μετά από την αποχώρησή του από την οργάνωση, συνελήφθη στις 30 Ιανουαρίου 2017 στην Σερεκανιγιε, προσθέτοντας πως ο ίδιος παραμένει τώρα πιστός σαλαφίτης.

“ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ 3.000 ΑΤΟΜΑ”

Δηλώνει πως ο ίδιος πέρασε στη Συρία το 2014 και ότι από την Τουρκία εντάχθηκαν στην οργάνωση περίπου 3.000 άτομα εκ των οποίων οι μισοί σκοτώθηκαν και περίπου 500 έχουν συλληφθεί.
…….
Ο Αϊντίν σχετικά με τον ρόλο των μυστικών υπηρεσιών αναφέρει τα εξής : Η CIA ήταν αυτοί που περισσότερο από όλες τις υπηρεσίες πληροφοριών μας χρησιμοποίησε. Αυτή η ιστορία άρχισε ενάντια στους Σοβιετικούς ακόμη από το Αφγανιστάν. Επίσης και η Τουρκία από τότε που άρχισε ο πόλεμος στη Συρία, μας χρησιμοποιούσε. Από την πρώτη μέρα του πολέμου, διάφορες υπηρεσίες πληροφοριών έβαζαν εσκεμμένα ισλαμιστες μαχητές μέσα στη Συρία. το 2014 είπαν “Ευχαριστούμε πολύ να φύγουν από τη Συρία”. Δύο μέρες μετά άρχισαν οι επιθέσεις των αντιπολιτευόμενων προς το Ισλαμικό Κράτος. Μετά από εκείνο το περιστατικό, οι διάφορες υπηρεσίες πληροφοριών σταμάτησαν να κάνουν τα στραβά μάτια και το συνέχισε μόνο η Τουρκία. Η Αμερική χρησιμοποιούσε τις κουρδικές δυνάμεις σαν ένα χαρτί. Το έκανε αυτό ως αντίποινα προς την Τουρκία.

Ο Αϊντίν αναφερόμενος στον ισχυρισμό πως τα όπλα τα οποία κατασχέθηκαν στα φορτηγά τηλ κατευθυνόταν στην ISIS, δήλωσε πως “όχι δεν είναι αληθές ότι ερχόταν όπλα σε μας απευθείας μέσω συνόρων. Αλλά είναι αληθές ότι ερχόταν όπλα διαμέσου μεσολαβητών”.

“ΟΛΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ”

Ο Αϊντίν αναφέρει πως όλα τα χημικά υλικά για την κατασκευή βομβών ερχόταν δια μέσω Τουρκίας και λέει:” η πηγή αυτών των υλικών ήταν εταιρείες χημικών. Αυτές ήταν υπό τον έλεγχο της υπηρεσίας πληροφοριών. Η προμήθεια όλων των υλικών γινόταν από αυτές τις εταιρείες. Γινόταν από λαθρεμπόρους. Το ισλαμικό κράτος έφερνε τεμάχια από την Κίνα για κατασκευή πυραύλων. Μέσω αέρος μέσω θαλάσσης έφταναν στην πόλη Μερσίνα. Αυτό το έκαναν διεθνή δίκτυα”. Προσθέτει επίσης πως κάτω από τον έλεγχο των υπηρεσιών πληροφοριών έλαβαν πολλές δωρεές και από επιχειρηματίες από χώρες του Κόλπου.

“ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΟΜΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ”




Μετα από την απαγωγή και ομηρία 49 ατόμων από το προξενείο της Τουρκίας στη Μοσούλη στις 11 Ιουνίου 2014, λέει πως έγιναν συναντήσεις με την ΜΙΤ και συνεχίζει ως εξής:

“…..Μίλησα με.τον Εμπου Αλή σχετικά με το περιεχόμενο των συνομιλιών. Αργότερα εργάστηκα μαζί με τον Ρεσιντ. Μετείχαμε σε συναντήσεις με την τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών. Στην συνάντηση εκείνη το ισλαμικό κράτος ζήτησε ανταλλαγή των ομήρων με τους αιχμαλώτους. Μάλιστα εκείνη την εποχή η Τουρκία έκοβε το νερό προκαλώντας πρόβλημα στον υδροηλεκτρικό σταθμό και για αυτό ζήτησαν να αφήσει το νερό. Μάλιστα έλεγαν προς τους Τούρκους ότι ,”Μην ακουμπάτε αυτούς που περνάνε τα σύνορα. Εμείς δεν σκάμε βόμβες στην Τουρκία, δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με την Τουρκία”. Τότε ως αντάλλαγμα για τον πρόξενο και αυτούς που ήταν μαζί του στο προξενείο απελευθερώθηκαν οι γυναίκες τα παιδιά και οι άντρες που είχαν αιχμαλωτιστεί σε επιθέσεις που είχαν κάνει τα μέλη της συριακής αντιπολίτευσης. Επίσης εκείνη την εποχή υπήρχαν κάποια άτομα τα οποία είχαν συλληφθεί την την ώρα που περνούσαν προς το ισλαμικό κράτος και κρατούνταν στα τμήματα αλλοδαπών. Ένας εξ αυτών ήταν ο Εμπου Οσάμα Ελ Γκαριπ. Γερμανός πολίτης με καταγωγή από την Αίγυπτο. Στη διάρκεια της ανταλλαγής δόθηκε και αυτός. Πέραν αυτού δεν συζήτησαν για κάποια αμοιβαία συμμαχία.”

……..

Σχετικά με τα περιστατικά στα οποία το Ισλαμικού Κράτος έθεσε στο στόχαστρο την Τουρκία, είπε τα εξής: ” Η πρώτη έκρηξη ήταν στο Ντιγιάρμπακιρ και μετά στο Σουρουτς. Επίσημα φυσικά το Ισλαμικού Κράτος δεν ανέλαβε την ευθύνη για αυτές. Το ισλαμικό κράτος διέθετε μία πολιτική διαφημίσεων. Ενίοτε για να μην προκληθούν αντιδράσεις δεν αναλάμβανε την ευθύνη.

……Οι εκρήξεις που έγιναν στο σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας στο club Reina στην Κωνσταντινούπολη, στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, στα γραφεία του κόμματος HDP στα Άδανα και στο συλλαλητήριο του κόμματος ΗDP στο Ντιγιάρμπακιρ, έγιναν με εντολή από τα κεντρικά του Ισλαμικού Κράτους.”

……
Ο Αϊντίν υποστηρίζει πως η έκρηξη στο Σουρουτς ήταν ύποπτη και ότι σε αυτήν εμπλέκονταν και η Τουρκική μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών. Λέει σχετικά : το Ισλαμικό Κράτος δεν είχε κάποιο όφελος από την έκρηξη….. Στην μονάδα αυτή είχαν διεισδύσει πτυχές διαφόρων υπηρεσιών πληροφοριών. Επικεφαλής τους ήταν η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών…. Αυτή πριν ακόμα διεισδύσουν στην Τουρκία Η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών ήξερε με ποια αποστολή έμπαιναν και το τι θα έκαναν. Δύο είναι οι πιθανότητες. Η αποτελούσαν και αυτοί μέλη του γραφείου ή τους παρακολουθούσαν τεχνικά πολύ καλά.
…….
http://haber.sol.org.tr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.