Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα: «Τα ελληνικά F16 ούτε κάνουν παράνομες ενέργειες ούτε παρενοχλούν αεροσκάφη άλλων κρατών»

  Για τις νέες τουρκικές προκλήσεις τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως είπε βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό αυτή η τακτικ...

 



Για τις νέες τουρκικές προκλήσεις τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως είπε βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό αυτή η τακτική και οι θέσεις μας είναι θέσεις που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο και τυγχάνουν καθολικής αποδοχής στους συμμάχους μας και με βάση αυτές είμαστε ανοικτοί σε εποικοδομητικό διάλογο και συνθήκες ειρήνης και τη σταθερότητα στην περιοχή μας.



Για το θέμα των παρενοχλήσεων τουρκικών αεροσκαφών από ελληνικά F16, ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε:

«Τα ελληνικά F16 ούτε κάνουν παράνομες ενέργειες ούτε παρενοχλούν αεροσκάφη άλλων κρατών. Είναι εδώ για να υπερασπίζονται τον ελληνικό εναέριο χώρο και να αναχαιτίζουν την τουρκική προκλητικότητα στο πεδίο με μεγάλη αποτελεσματικότητα».

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας είχε διαρρεύσει μέσω πηγών του προς το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι τουρκικά μαχητικά που συμμετείχαν σε «άσκηση του ΝΑΤΟ» παρενοχλήθηκαν από ελληνικά F-16.




Σύμφωνα με την τουρκική προπαγάνδα, το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη με τις πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας να υποστηρίζουν ότι «μόλις τα ελληνικά αεροσκάφη λόκαραν στα ραντάρ τους τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, τότε η τουρκική πλευρά απάντησε με πλήρη δύναμη».

Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν και τους ισχυρισμούς για ένα παρόμοιο περιστατικό την Τρίτη.

Η τουρκική πλευρά μάλιστα κατηγορεί την Ελλάδα ότι είναι αυτή που «προσπαθεί με επιμονή να βάλει στο στόχαστρο ΝΑΤΟϊκες αποστολές για να αυξήσει την ένταση» καθώς και ότι είχε «σχεδιάσει» την κίνηση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.