Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξεβράκωμα... Ρωσική παρέμβαση για τα F-16 που δεν δίνουν οι ΗΠΑ στους τούρκους... «Στόχος είναι να περιοριστεί η τουρκία»!

   Το αφήγημα που στήνει η Άγκυρα για την αγορά των F-16 από τις ΗΠΑ, βρίσκει υποστήριξη από την Ρωσία, καθώς ο Andrey Koşkin, Ειδικός της Έ...

  



Το αφήγημα που στήνει η Άγκυρα για την αγορά των F-16 από τις ΗΠΑ, βρίσκει υποστήριξη από την Ρωσία, καθώς ο Andrey Koşkin, Ειδικός της Ένωσης Ρωσικών Στρατιωτικών Πολιτικών Επιστημόνων, υποστήριξε ότι στόχος των ΗΠΑ είναι να περιοριστεί η Τουρκία.



Αξιολογώντας την είδηση ​​ότι οι ΗΠΑ ζητούν να εκπληρωθούν δύο προϋποθέσεις για την πώληση F-16 στην Τουρκία, ο Ρώσος εμπειρογνώμονας είπε: «Δεν είναι περίεργο που οι ΗΠΑ έχουν θέσει όρους για την πώληση των F-16. Έτσι, θέλουν να χαλιναγωγήσουν την Τουρκία».

Να επισημάνουμε ότι, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υποστήριξε την τροποποίηση του Νόμου περί Εθνικής Άμυνας Εξουσιοδότησης (NDAA), ότι η μεταφορά πολεμικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία θα πρέπει να περιλαμβάνει την απαίτηση να μην χρησιμοποιούνται για παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου.







Υπενθυμίζεται ότι, η τροπολογία του Κρίς Πάπας που ψήφισαν οι Aμερικανοί γερουσιαστές για το θέμα της πώλησης των F-16 στην Τουρκία αναφέρει ότι :«Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν μπορεί να πωλήσει ή να εγκρίνει άδεια για την εξαγωγή νέων αεροσκαφών F-16 ή αναβάθμισης τους με κιτ εκσυγχρονισμού, σύμφωνα με οποιαδήποτε αρχή που προβλέπεται από τον νόμο περί ελέγχου εξαγωγών όπλων, στην κυβέρνηση της Τουρκίας ή σε οποιαδήποτε υπηρεσία ή όργανο της Τουρκίας, εκτός εάν ο Πρόεδρος (των ΗΠΑ) παράσχει στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων και στις επιτροπές Άμυνας του Κογκρέσου διαβεβαίωση ότι:

Αυτή η πώληση είναι προς το εθνικό συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών, και λεπτομερή περιγραφή των συγκεκριμένων μέτρων που έχουν ληφθεί για να διασφαλιστεί ότι τέτοια F-16, δεν θα χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία για επαναλαμβανόμενες μη εξουσιοδοτημένες υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τουρκικό μέσο ενημέρωσης, ο Ειδικός της Ένωσης Ρωσικών Στρατιωτικών Πολιτικών Επιστημόνων, Επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πλεχάνοφ, Andrey Koşkin, απάντησε σε ερωτήσεις όπως ποιος είναι ο κύριος σκοπός των όρων των ΗΠΑ, εάν η Ουάσιγκτον μπορεί να επηρεάσει τη στάση της Τουρκίας στις στρατιωτικές-τεχνικές προτιμήσεις και ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση της τουρκοαμερικανικής εταιρικής σχέσης στον στρατιωτικό-τεχνικό τομέα.

Οι ΗΠΑ θέλουν να ελέγχουν την Τουρκία

Ο Koşkin είπε, «Αυτή τη στιγμή, η Τουρκία βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής του παγκόσμιου κοινού, ιδιαίτερα του δυτικού κόσμου, σχετικά με την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συνεχιζόμενη απόσταση μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον, ειδικά στη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία, γνωρίζουμε ότι η Ουάσιγκτον έχει σοβαρές απαιτήσεις για την αγορά ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 από την Τουρκία.

Οι Αμερικανοί έχουν επιβάλει ακόμη και κυρώσεις σε πραγματικούς ανθρώπους στην Τουρκία. Επιπλέον, η Τουρκία έχει αποκλειστεί από την κοινή παραγωγή του F -35 μαχητικά. Αλλά αυτό κανένα από τα βήματα δεν λειτούργησε. Η Τουρκία αγόρασε τους S-400 επειδή ανταποκρίθηκε στα εθνικά της συμφέροντα, αλλά ταυτόχρονα αυτό απέτρεψε τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ» και συνέχισε:

«Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν θέσει όρους για την πώληση πολεμικών αεροσκαφών F-16. Έτσι, επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά ότι θέλουν να χαλιναγωγήσουν την Τουρκία, και ότι με αυτόν τον τρόπο, προσπαθούν να δηλώσουν ότι η Τουρκία είναι μέλος μιας στρατιωτικής συμμαχίας στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν άνευ όρων κυριαρχία. Η Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα της για πλήρη ανεξαρτησία στην εξωτερική πολιτική. Οι τουρκοαμερικανικές σχέσεις στον στρατιωτικό-τεχνικό τομέα, συνεχίζονται κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.