Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Ελλάδα απαντά στην προβοκάτσια της Τουρκίας: Μυθεύματα το «κλείδωμα» των F-16 από τους S-300

Σε κατηγορηματική διάψευση για τρίτη φορά προχώρησαν πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας για τις διαρροές της Τουρκίας περί δήθεν «κλειδώ...





Σε κατηγορηματική διάψευση για τρίτη φορά προχώρησαν πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας για τις διαρροές της Τουρκίας περί δήθεν «κλειδώματος» τουρκικών F-16 από ελληνικούς πυραύλους S-300 στην Κρήτη.

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας χαρακτήριζαν «μυθεύματα» τις διαρροές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και εξηγούσαν ότι εντάσσονται στην προσπάθεια – που πέφτει στο κενό – της Άγκυρας να δημιουργήσει κλίμα σε βάρος της χώρας μας.

Οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, έλεγαν ότι οι Τούρκοι δείχνουν με τη στάση τους αυτή τον εκνευρισμό τους στη σκιά των όσων υποστήριξε και κατά την παρουσία του στην Ελλάδα ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ «κλείνοντας την πόρτα» ξανά σε τυχόν αναβάθμιση ή αγορά F-16 από την Άγκυρα.

Αυτή είναι η τρίτη φορά μέσα σε μόλις πέντε ημέρες που η Τουρκία επιχειρεί να εμπλέξει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε δήθεν σενάρια «επικίνδυνης» και «προκλητικής» συμπεριφοράς απέναντι σε κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ σε μια προσπάθεια, ως φαίνεται, να αντιστρέψει την εικόνα που έχουν οι χώρες-μέλη της βορειοατλαντικής συμμαχίας για την ίδια χάρη στις διπλωματικές κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Η νέα προβοκάτσια της Τουρκίας

Προηγήθηκε η διαρροή από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ότι τουρκικά F-16 δήθεν «κλειδώθηκαν» από ελληνικούς πυραύλους S-300.

Σύμφωνα με την ίδια διαρροή, την τρίτη παρόμοιου ύφους που διακινείται από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας τις τελευταίες ημέρες, το περιστατικό συνέβη σε διεθνή εναέριο χώρο στο Αιγαίο στις 23 Αυγούστου.

Το σενάριο της προβοκάτσιας θέλει τους ελληνικούς πυραύλους που «κλείδωσαν» τα τουρκικά F-16 να βρίσκονται στην Κρήτη ενώ «τα τουρκικά μαχητικά βρίσκονταν σε επιχείρηση αναγνώρισης σε απόσταση 3χλμ. δυτικά της Ρόδου».

To δημοσίευμα της Χουριέτ

Στη διαρροή γίνεται ακόμα λόγος για «επιθετική ενέργεια» εκ μέρους της Ελλάδας στο πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής του ΝΑΤΟ.

«Παρά την εχθρική ενέργεια τα αεροπλάνα ολοκλήρωσαν την προγραμματισμένη αποστολή τους και επέστρεψαν ασφαλή στις βάσεις τους» αναφέρει η Χουριέτ επικαλούμενη τις πηγές από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Δοθείσης της ευκαιρίας, μάλιστα, οι πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας αναφέρονται και στο αντιπυραυλικό σύστημα S-400 που έχει αποκτήσει η Άγκυρα λέγοντας ότι αυτό έγινε για να γίνει πιο αποτελεσματική η άμυνα και η ασφάλεια του εναέριο χώρου της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.