Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Dassault Rafale vs Eurofighter Typhoon, μια κατά μέτωπο σύγκριση των δυο κορυφαίων ευρωπαϊκών μαχητικών

  Το ενδεχόμενο της προμήθειας Eurofighter Typhoon από την Τουρκία, είναι κάτι που δεν το έχουμε συζητήσει ποτέ στη σελίδα μας, για ευνόητο...

 



Το ενδεχόμενο της προμήθειας Eurofighter Typhoon από την Τουρκία, είναι κάτι που δεν το έχουμε συζητήσει ποτέ στη σελίδα μας, για ευνόητους λόγους. Θεωρούμε πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, εκτός αν κάτι αλλάξει στην Τουρκία προς όφελος της χώρας μας. Σήμερα οι Ευρωπαίοι βλέπουν πως τα τουρκικά όπλα δεν έχουν στόχο τη Ρωσία ή το Ιράν, αλλά την Ελλάδα, την Κύπρο, τους Κούρδους της Συρίας και του Ιράκ. 

Συνεπώς, δεν βλέπουμε τέτοιο ενδεχόμενο στο ορατό μέλλον, αλλά και πάλι, έχουμε υποχρέωση να σας ενημερώσουμε για τις διαφορές μεταξύ του Μαχητικού Ενάεριας Υπεροχής Dassault Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας, και του Eurofighter Typhoon. Το άρθρο που ακολουθεί, είναι αναδημοσίευση από το 1999, αλλά τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε!

Typhoo ή Rafale

Τα δύο μαχητικά παρουσιάζουν αρκετά κοινά στοιχεία και, απ’ ότι φαίνεται, στοχεύουν πολλές φορές στο ίδιο «αγοραστικό κοινό». Έχουν όμως ταυτόχρονα και πολλές επιμέρους διαφορές, που μεταφράζονται σε αντίστοιχες πρόσθετες δυνατότητες του καθενός τύπου. Η σύνθεση των χαρακτηριστικών τους καθιστά έναν ενδεχόμενο συνδυασμό τους κορυφαίο σε επιμέρους τομείς αποτελεσματικότητας του σύγχρονου αεροπορικού πολέμου. 

Το γεγονός αυτό, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη συνδυασμένη προώθησή τους στη διεθνή αγορά. Μια τέτοια έξυπνη κίνηση θα αποτελούσε την έμπρακτη απόδειξη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στο χώρο της αεροδιαστημικής βιομηχανίας και θα εξασφάλιζε τη συντριπτική κυριαρχία του συνδυασμού για την επόμενη, τουλάχιστον, δεκαετία.

Όπως είναι γνωστό στους παλαιότερους αναγνώστες της «Π&Δ», οι ευρωπαϊκές χώρες, που μετέχουν στην παραγωγή των δύο κορυφαίων μαχητικών, ξεκίνησαν πριν από είκοσι χρόνια περίπου μια κοινή προσπάθεια ανάπτυξης του επόμενου μαχητικού για τις πολεμικές τους αεροπορίες (Future European Fighter Aircraft-FEFA). 

Θεωρητικά λοιπόν, επειδή υπήρχε κοινός «εχθρός», που για την εποχή εκείνη ήταν οι αεροπορίες των χωρών του Συμφώνου της Βαρσοβίας, ήταν δυνατό να υπάρξει σύγκλιση των απαιτούμενων χαρακτηριστικών ενός νέου μαχητικού. Υπήρχαν όμως ταυτόχρονα και διαφορές στις επιμέρους απαιτήσεις κάθε μιας χώρας, που βασίζονταν στις πραγματικές επιχειρησιακές ανάγκες των πολεμικών τους αεροποριών ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.