Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ηγέτης των Κούρδων: “Το καθεστώς Ερντογάν καταρρέει και παίζει τα ρέστα του”- Έμμεσο μήνυμα σε Ελλάδα για εξελίξεις σε Αιγαίο

   Εκατοντάδες νεκροί Τούρκοι στρατιώτες σε Συρία-Ιράκ και κατάρριψη Drone ξεσηκώνουν τον τουρκικό λαό κατά του καθεστώτος Ερντογάν Ξεκίνησε...

  


Εκατοντάδες νεκροί Τούρκοι στρατιώτες σε Συρία-Ιράκ και κατάρριψη Drone ξεσηκώνουν τον τουρκικό λαό κατά του καθεστώτος Ερντογάν


Ξεκίνησε το “ ξήλωμα” του καθεστώτος Ερντογάν σύμφωνα με τον Μουράτ Καραγιλιάν, ηγέτη των Κούρδων σε Ιράκ και Συρία, ο οποίος μας αποκαλύπτει στο πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται το καθεστώς Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας, λόγω της παταγώδους αποτυχίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε Ιράκ-Συρία, η οποία έχει προκαλέσει πλέον εκατοντάδες νεκρούς Τούρκους στρατιώτες που δεν μπορούν πλέον να αποκρυφτούν.

Χθες το κέντρο τύπου των κουρδικών λαϊκών δυνάμεων (HPG) ανακοίνωσε για τον πόλεμο στο Κουρδιστάν ότι οι αντάρτες του, κατέρριψαν ένα ακόμη μη επανδρωμένο αεροσκάφος του τουρκικού στρατού και κατέστρεψαν μια εχθρική θέση στις ελεγχόμενες από τους Κούρδους περιοχές της Medya στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ), όπου ο τουρκικός στρατός διεξάγει επιχείρηση εισβολής από τον Απρίλιο, ενώ τα βίντεο με επιθέσεις σε Τούρκους στρατιώτες αυξάνονται καθημερινά.

Την ίδια ακριβώς περίοδο οι Κούρδοι υλοποιούν εκτεταμένα σαμποτάζ σε ολόκληρη την τουρκική επικράτεια διασπείροντας το χάος σε μια ήδη χαοτική κατάσταση λόγω οικονομίας, και έντασης στο εσωτερικό της χώρας.



Όλα αυτά τα δεδομένα χρήζουν ιδιαίτερης ανάγνωσης από την ελληνική πλευρά, διότι προμηνύουν μια μεγάλης έκτασης ένταση πιθανότατα σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο, αφού είναι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει ο Τούρκος πρόεδρος από την οργή εκατομμυρίων Τούρκων πολιτών.

Απόσπασμα ομιλίας Μ. Καραγιλιάν για την Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν:

“Το τουρκικό καθεστώς ΑΚΡ-ΜΗΡ καταρρέει για αυτό και δεν επιβεβαιώνει με κανέναν τρόπο την ήττα σε Συρία-Ιράκ. Όλοι συμμετέχετε σε αυτή την αντίσταση και ξέρετε πώς ο εχθρός χρησιμοποιεί όλες του τις δυνάμεις.

Πρόσφατα, η Τουρκία ανέπτυξε τις ειδικές δυνάμεις της στο Çemço και στο Girê Amediyê. Είδαμε πώς οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις δέχθηκαν μεγάλα πλήγματα. Έτσι, ο εχθρός κάνει τα πάντα για να κερδίσει, αλλά έχει αποτύχει. Επί του παρόντος, έχει αναπτύξει στρατεύματα στην περιοχή Ζαπ όπως και σε άλλες περιοχές, αλλά δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει την κατάληψη.

Η Τουρκία ήθελε να καταλάβει το Ζαπ μέσα σε δύο εβδομάδες και έτσι να ολοκληρώσει το σχέδιό της, αλλά έχει αποτύχει παταγωδώς και έχει ουσιαστικά ηττηθεί. Απλώς ο (τουρκικός) εχθρός δεν αποδέχεται την ήττα του. Διότι σε περίπτωση επιβεβαίωσης της ήττας, το καθεστώς ΑΚΡ και ΜΗΡ θα καταρρεύσει.

Το τουρκικό καθεστώς όμως βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Αν δεν καταφέρει σύντομα να πετύχει νίκη σε αυτόν τον πόλεμο, αυτό το καθεστώς δεν μπορεί να αντέξει.

Πριν από τέσσερα χρόνια, είπαμε ότι όταν ο τουρκικός εχθρός ερχόταν στην περιοχή της Medya, η νίκη θα ήταν δική μας. Η νίκη μας θα έχει επιτευχθεί ολοκληρωτικά όταν ο εχθρός ηττηθεί εκεί.

Οι Τούρκοι ηττώνται ολοκληρωτικά σε αυτόν τον πόλεμο, αλλά το παραδέχθηκαν μόνο στην περιοχή Garê. Σύντομα όμως το καθεστώς Ερντογάν θα καταρρεύσει.

Οι λαοί του Κουρδιστάν και της Τουρκίας και οι λαοί της περιοχής θα γιορτάσουν αυτήν την ημέρα.

Έτσι θα ξεκινήσει η εποχή της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την ελευθερία του Κουρδιστάν και τη φυσική ελευθερία του Κούρδου ηγέτη Abdullah Öcalan. Επομένως, αυτός ο πόλεμος συνεχίζεται σε ένα πολύ σημαντικό στάδιο.

Φαίνεται ότι ο εχθρός θέλει να συνεχίσει τον πόλεμο για να μην συμβεί αυτό. Αλλά πρέπει επίσης να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε. Το πιο σημαντικό στάδιο του πολέμου έφτασε”, ανέφερε ο Καραγιλιάν μεταξύ πολλών άλλων.

Ουσιαστικά ο Ερντογάν με πληθωρισμό 120% επίσημο-ανεπίσημο, ανεργία στα ύψη, εκατοντάδες νεκρούς στρατιώτες στα πεδία των μαχών σε Συρία-Ιράκ από την αρχή του 2022, οικονομικά σκάνδαλα, άδεια ταμεία, ευρίσκεται στο σημείο κατάρρευσης, όπως αναφέρει και ο ηγέτης των Κούρδων Μ.Καραγιλιάν που γνωρίζει σαφώς περισσότερα.

Χθες ανατινάχθηκε αποθήκη πυρομαχικών σε μονάδα καταδρομών της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, και διαβάσαμε για άλλη μια φορά το παραμύθι της τουρκικής προπαγάνδας , "περί μη ορθής συντήρησης πυρομαχικών από Τούρκους στρατιώτες”, ενώ στην πραγματικότητα πιθανότατα έχουμε ειδική επιχείρηση των Κούρδων του ΡΚΚ, σε μονάδα ελίτ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Αυτό το σενάριο έχει εμφανιστεί πολλές φορές σε παρόμοιες καταστάσεις, και δείχνει τον τρόμο του καθεστώτος της Άγκυρας, να αποκρύψει ότι η τουρκική επικράτεια δέχεται ανηλεή πόλεμο από τους Κούρδους, που βλέπουν ότι η δημιουργία κράτους τους είναι πλέον ένα “ορατό” σχέδιο.

Όλα αυτά όμως μεταφράζονται και για την Ελλάδα, σε πιθανή μεγάλη πρόκληση σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο, αφού όπως έχουμε αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος αναζητά εναγωνίως “νίκη” για να την “πουλήσει” στην συνέχεια στον τουρκικό λαό, που είναι στα πρόθυρα εξέγερσης.

Επειδή πολλοί εκτιμούν αυτό το σενάριο ως “φανταστικό”, θα πούμε ότι και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία φάνταζε κάτι ανάλογο πριν πολλούς μήνες, ενώ, αν ενεργοποιηθεί το γνωστό "καυτό" μέτωπο στα Βαλκάνια σε συνδυασμό με το Ναγκόρνο και την κατάσταση στην Α.Μεσόγειο, μπορεί να έχουμε μια μεγάλη σύγκρουση, με σοβαρές συνέπειες για ολόκληρη την ΕΕ.

Οι εξελίξεις τρέχουν, το ίδιο και η κατάσταση στην γειτονική Τουρκία που μοιάζει με καζάνι έτοιμο να εκραγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.