Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το μυρίζονται.... Τούρκος αναλυτής: «Ιδού το σχέδιο των Αμερικανών μέσω Ελλάδας - Στόχος Κωνσταντινούπολη ή Βόσπορος»

"Η Ελλάδα με τον χάρτη της Σεβίλης επιχειρεί να διαγράψει την Γαλάζια Πατρίδα" επισημαίνει ο Τούρκος Ειδικός Διεθνών Σχέσεων - Ακ...




"Η Ελλάδα με τον χάρτη της Σεβίλης επιχειρεί να διαγράψει την Γαλάζια Πατρίδα" επισημαίνει ο Τούρκος Ειδικός Διεθνών Σχέσεων - Ακαδημαϊκός Δρ. Furkan Kaya

"Ποιο είναι το σχέδιο των ΗΠΑ που μετατρέπουν την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση; Ο ειδικός εξήγησε στο A Haber: Είναι η Κωνσταντινούπολη και ο Βόσπορος ο στόχος;.", είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:

"Ένα νέο προστέθηκε στις προκλήσεις της Ελλάδας κατά της Τουρκίας . Σύμφωνα με τα νέα στον ελληνικό Τύπο. Η διοίκηση της Αθήνας ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει την αμερικανική βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης , 45 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα . Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο A Haber, ο Ειδικός Διεθνών Σχέσεων - Ακαδημαϊκός Δρ. Furkan Kaya εξήγησε το υπόβαθρο της έντασης στην περιοχή.

Λέγοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό την κατοχή των ΗΠΑ, ο Καγιά είπε, «Προσπαθούν να δαμάσουν την Τουρκία. Προσπαθούν να εφαρμόσουν την πολιτική που θα μας διαγράψει από τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Και πάλι, μια εφημερίδα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα ισχυρίστηκε ότι θα δημιουργηθεί στρατιωτική βάση σε ένα νησί 20 χιλιόμετρα από την Τουρκία και ότι η Τουρκία αισθάνεται άβολα με το «ΝΑΤΟ».

.Υπό το πρίσμα των εξελίξεων, ο Ειδικός Διεθνών Σχέσεων - Ακαδημαϊκός Δρ. Furkan Kaya εξήγησε το φόντο της έντασης στην περιοχή.

Η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή

Δηλώνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό την κατοχή των ΗΠΑ, ο Καγιά είπε: "Στην πραγματικότητα, μπορούμε να πούμε ότι είναι υπό κατοχή του ΝΑΤΟ

Ο οπλισμός και η δημιουργία βάσης των ΗΠΑ είναι αντίθετη με τη Συμφωνία της Λωζάνης. Δεν υπάρχει στρατιωτικός σχηματισμός σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Τουρκία σύμφωνα με τη Λωζάνη. Η τελευταία βάση που θα ανοίξει βρίσκεται 20 χιλιόμετρα μακριά."

Λέγοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει αν είναι κυρίαρχο κράτος ή αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, ο Καγιά είπε,

«Η Ελληνική κυβέρνηση, δέχεται έντονη κριτική για αυτό το θέμα. Υπάρχει μια σοβαρή αντιπολίτευση στην Αθήνα που λέει «Εσείς κάνατε την Ελλάδα αμερικανική βάση».

Τρείς οικογένειες κυβερνούν την Ελλάδα

Τονίζοντας ότι τρεις οικογένειες κυβερνούν την Ελλάδα και μία από αυτές είναι η οικογένεια Μητσοτάκη, ο Καγιά είπε:

"Ακολουθούν μια πολιτική στα χνάρια του ελληνικού λόμπι στις ΗΠΑ. Όπως και στην Αρμενία. Υπάρχουν αμερικανικές βάσεις σε περισσότερες από 18 από τα 23 νησιά. 16 χιλιάδες στρατιώτες των ΗΠΑ είναι εδώ. Υπάρχουν περίπου 20 βάσεις των ΗΠΑ»

Λέγοντας ότι ο οπλισμός στην περιοχή δεν έγινε με στόχο να φέρει την Τουρκία και την Ελλάδα σε πόλεμο, ο Καγιά είπε

«Στόχος είναι να κρατηθεί η περιοχή ζεστή σαν να πρόκειται να γίνει πόλεμος. Αυτό συνέβη και στο Καρντάκ. Κρίση Αποβιβάσαμε Τούρκους στρατιώτες σε άλλο νησί και αποκαταστάθηκε η ισορροπία».

Στόχος είναι η διαγραφή της Γαλάζιας Πατρίδας

Στη συνέχεια των λόγων του, ο Καγιά τόνισε ότι ο κύριος σκοπός ήταν «να προσπαθήσουν να σβήσουν τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας» και είπε:

"Η Ελλάδα είναι ένα χερσαίο κράτος, όχι ένα κράτος αρχιπελάγους. Κάνει συμφωνία με την Αίγυπτο, την ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου και με το Ισραήλ , με το νησί της Κρήτης. Αυτό που ονομάζουμε χάρτη της Σεβίλλης, με αυτόν προσπαθεί να διαγράψει την Τουρκία από τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας» προσπαθώντας να επιβάλει την πολιτική της.

Από την άλλη η Τουρκία διασφαλίζει ότι η ΤΔΒΚ έχει πλήρη δικαιώματα σε όλο το νησί.

Θέλουν να δημιουργήσουν έναν νέο Ζελένσκι

Ειδικά όταν η Ελλάδα αύξησε την υφαλοκρηπίδα στη Λωζάνη, που καθορίστηκε ως 3 μίλια, στα 6 μίλια, στη συνέχεια είπε ότι θα το πάει στα 12 μίλια.

'Ετσι το πλοίο που θα έφευγε από την Κωνσταντινούπολη επρόκειτο να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Θέλουν να μας κάνουν σχεδόν να μην μπορούμε να κολυμπήσουμε στο Τσεσμέ. Προσπαθούν να δαμάσουν την Τουρκία. Δεν είμαστε συμβαλλόμενο μέρος στη σύμβαση για το ναυτικό δίκαιο. Εδώ προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν νέο Ζελένσκι. Αυτοί είναι οι ηγέτες που κάθονται στο τιμόνι του δυτικού σκάφους".



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.