Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θρίλερ στα Κουφονήσια με τις δύο σορούς—Οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών

Θρίλερ με τις δύο σορούς σε προχωρημένη σήψη που εντοπίστηκαν από Ιταλό κυβερνήτη μιας θαλαμηγού, στα Κουφονήσια. Οι πρώτες πληροφορίες ανα...




Θρίλερ με τις δύο σορούς σε προχωρημένη σήψη που εντοπίστηκαν από Ιταλό κυβερνήτη μιας θαλαμηγού, στα Κουφονήσια. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν ενήλικο και έναν έφηβο. Οι γιατροί υπολογίζουν ότι ο θάνατος επήλθε αρκετούς μήνες νωρίτερα.

Ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Νάξου, Βασίλης Ραπτάκης, δήλωσε στον ANT1, ότι «Ονομάστηκαν σάκος 1 και σάκος 2 για να κάνουμε την γνωμάτευση. Στον σάκο 1 βρήκαμε το δεξιό μηριαίο οστούν και τα δύο λαγόνια οστά και σχεδόν ολόκληρη την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Αυτό το κομμάτι του πτώματος ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, δηλαδή δεν υπήρχαν μαλακά στοιχεία και μύες. Ήταν όλα ξηραμένα».

«Το δεύτερο κομμάτι ήταν μικρότερης ηλικίας και αυτό το συμπεραίνω και από το μήκος και από το μέγεθος των οστών. Είναι ανθρώπινο και αυτό αλλά μικρότερης ηλικίας» πρόσθεσε ο κ. Ραπτάκης.

Το χρονικό της υπόθεσης


Τα πτώματα βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Αυγούστου 2022, στην παραλία Φυκιό, στο κάτω Κουφονήσι, μέσα σε σακούλα.

Ο τουρίστας ειδοποίησε αμέσως τις Αρχές με άνδρες του Λιμεναρχείου Νάξου, να σπεύδουν επί τόπου στο σημείο. Όπως έγινε γνωστό από το Νοσοκομείο Νάξου, λόγω προχωρημένης σήψης δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί αν η πρώτη σορός ανήκει σε άνδρα ή γυναίκα.

Η σακούλα που εντοπίστηκε έχει σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως αναφέρει το cyclades24.
Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από ιδιώτη, η Λιμενική Αρχή Νάξου για την ύπαρξη δύο σορών σε προχωρημένη σήψη, να επιπλέουν στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας ¨Φυκιό¨ Κάτω Κουφονησίου.

Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου με τη συνδρομή τοπικών λαντζών μετέφεραν τις σορούς στην ακτή και στη συνέχεια παρελήφθησαν και μεταφέρθηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου. Από τα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι η μία σορός ανήκει σε ενήλικα άνθρωπό ενώ η δεύτερη μικρότερη σε μέγεθος, παραμένει αδιευκρίνιστου είδους.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Νεκροτομείο Πειραιά».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.