Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κριμαία: Τεράστιες απανωτές εκρήξεις σε αεροδρόμιο- Οι ειδικοί μιλούν για δολιοφθορά

  Όλο και περισσότερα βίντεο εμφανίζονται στον Ιστό για την έκτακτη ανάγκη στην Κριμαία, όπου σήμερα περίπου στις 15.00 ακούστηκαν αρκετές ...

 

Όλο και περισσότερα βίντεο εμφανίζονται στον Ιστό για την έκτακτη ανάγκη στην Κριμαία, όπου σήμερα περίπου στις 15.00 ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις στην περιοχή του στρατιωτικού αεροδρομίου Νοβοφεντορόβκα, κοντά στο Σακάμι. Εμφανίστηκαν πολλές στήλες καπνού σε μορφή μανιταριού στο σημείο των εκρήξεων.

Το αεροδρόμιο στη Νοβοφεντορόβκα χρησιμοποιήθηκε κάποτε από τη ναυτική αεροπορία για την εκπαίδευση πιλότων από αερομεταφορείς.

Εκεί κατασκευάστηκε ένα εκπαιδευτικό συγκρότημα απομίμηση του καταστρώματος του αεροπλανοφόρου καταδρομικού «Ναύαρχου Κουζνετσόφ». Το έδαφος σε αυτή την περιοχή είναι εντελώς ανοιχτό, στέπα.

Η απόσταση από την Ευπατόρια, η οποία βρίσκεται στη δυτική ακτή της Κριμαίας, μέχρι το Νικολάεφ, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) και από όπου βομβαρδίστηκαν προηγουμένως η Χερσώνα και η Νοβάγια Καχόβκα, είναι 220 χιλιόμετρα.

Πιστεύεται ότι μέχρι τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν διέθεταν όπλο που μπορούσε να χτυπήσει σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων. Οι πύραυλοι "Tochka-U" χτυπούν στα 120 χλμ. Τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα HIMARS έχουν περίπου την ίδια εμβέλεια. Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσχέθηκαν στο Κίεβο να προμηθεύουν επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους με βεληνεκές 300 χιλιομέτρων για αυτά τα συγκροτήματα.

Μετά την έκτακτη ανάγκη στη Νοβοφεντορόβκα, ένα σχόλιο του πρώην συμβούλου του επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας εμφανίστηκε στον Ιστό:

«Όπως καταλάβατε, πύραυλοι με βεληνεκές 200-300 km βρίσκονται ήδη στο οπλοστάσιό μας και χρησιμοποιούνται».

Ωστόσο, η εκδοχή του βομβαρδισμού από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Αντίθετα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι «σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το σημείο, δεν υπήρξε καμία επίπτωση πυρκαγιάς στον δεσμευμένο χώρο αποθήκευσης πυρομαχικών στο αεροδρόμιο».

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 15.20 στο έδαφος του αεροδρομίου Σάκη. Αρκετά πυρομαχικά αεροσκαφών ανατινάχθηκαν στον χώρο αποθήκευσης. Δεν υπήρξαν θύματα, ο εξοπλισμός του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο δεν υπέστη ζημιές.

Με τη σειρά του, ο Ουκρανός πολιτικός ΄Ολεγκ Τσάρεφ έγραψε στο κανάλι του στο Telegram:

«Κανείς δεν παρατήρησε χτυπήματα πυραύλων, για το λόγο αυτό, οι ντόπιοι τείνουν να πιστεύουν ότι πρόκειται για δολιοφθορά. Το αεροδρόμιο είναι κοντά στην πόλη. Όλα είναι στην παλάμη του χεριού σας. Αν υπήρχαν βλήματα, θα φαινόταν. Οι πύραυλοι είναι συνήθως ορατοί».

Ο πολιτικός επιστήμονας Ντμίτρι Ευστάφιεφ σχολίασε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Σάκι: «Αλλά ακόμα κι αν πρόκειται για δολιοφθορά… Αυτό είναι ένα πλήγμα στη συνταγματική μας επικράτεια, που συνεπάγεται όχι μόνο πολιτικές, αλλά και νομικές συνέπειες».

«Moskovskiy komsomolets

The Hellenic Information Team



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.