Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ψέριμος: «Βράζουν» οι Τούρκοι με τις τεράστιες ελληνικές σημαίες – «Θα τις βλέπουν κάθε μέρα» λένε περήφανα οι κάτοικοι

  «Τρελαίνουν» του Τούρκους οι κάτοικοι του ελληνικού ακριτικού νησιού, που σηκώνουν ψηλά τις ελληνικές σημαίες, στέλνοντας μήνυμα εθνικής...

 



«Τρελαίνουν» του Τούρκους οι κάτοικοι του ελληνικού ακριτικού νησιού, που σηκώνουν ψηλά τις ελληνικές σημαίες, στέλνοντας μήνυμα εθνικής αυτοπεποίθησης σε ολόκληρη την Ελλάδα.

«Εμείς θα είμαστε εδώ πάντα για να φυλάμε Θερμοπύλες», λέει ένας περήφανος κάτοικος ο Μιχάλης Αρβίθης και συμπληρώνει: «Έχω βάλει καμία δεκαριά τρίμετρες σημαίες εδώ γύρω από το λιμάνι. Τους αρέσει δεν τους αρέσει (σ.σ. εννοεί τους Τούρκους) η Ψέριμος είναι δική μας είναι ελληνική».

Από την πλευρά της η Τουρκία δείχνει για άλλη μια φορά το εχθρικό της πρόσωπο, αφού ενώ εκείνη βάζει παντού σημαίες, είχε το θράσος να ενοχληθεί από τις ελληνικές σημαίες στην Ψέριμο, παρότι το νησί είναι ελληνικό!

Είναι χαρακτηριστικό οτι τα τουρκικά ΜΜΕ «βράζουν» από την «γαλανόλευκη» εικόνα, με Τούρκο αξιωματούχο να δηλώνει προκλητικά ότι πρέπει να κατέβουν!

«Η Ελλάδα υψώνει σημαίες σε κάθε βραχονησίδα του Αιγαίου» σημειώνει η ιστοσελίδα Sozcu, ενώ φιλοξενεί τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ουμίτ Γιαλίμ: «Δεν πρέπει ποτέ να επιτραπεί στους Έλληνες να τοποθετήσουν σημαίες σε αυτούς τους βράχους και το Υπουργείο εξωτερικών θα πρέπει να εκδώσει επειγόντος ανακοίνωση και να διασφαλίσει ότι αυτές οι σημαίες θα κατέβουν».

Η απάντηση των πατριωτών Ελλήνων κατοίκων είναι ξεκάθαρη και αποστομωτική στην Τουρκία: «Εμείς εδώ τα βλέπουμε γελοία όλα αυτά. Δεν ξέρω γιατί τα κάνουν όλα αυτά αλλά το θράσος τους δεν τρώγεται με τίποτα και να καταλάβουν ότι είμαστε εδώ και τους περιμένουμε».

Η σημαία που έχει ενοχλήσει περισσότερο τους Τούρκους είναι εκείνη που τοποθέτηση ο ίδιος ο καπετάν Μιχάλης στο παρατηρητήριο άγριων πουλιών που κατασκευάστηκε με ευρωπαϊκούς πόρους πριν από 20 χρόνια. Κι αυτό γιατί είναι ορατή από τα τουρκικά παράλια.

«Η σημαία δεν είναι κρυφή. Οι σημαίες δεν κρύβονται. Είναι το εθνικό σύμβολο του καθενός. Οι Τούρκοι έχουν τεράστιες σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια. Τι δηλαδή, πρέπει να ενοχληθεί ένας Έλληνας που πάει στην Τουρκία; Οι γείτονες έχουν ξεφύγει της λογικής» αναρωτιέται ο Δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.