Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θα σκυλιάσουν οι τούρκοι... Ξαφνικά χθες το απόγευμα ο Μενέντεζ στην Αλεξανδρούπολη, μαζί με τον Τσούνη...!

Ο Ρόμπερτ "Μπομπ" Μενέντεζ, Γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών, μαζί με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζόρτζ Τσούνη, βρέθηκαν ...





Ο Ρόμπερτ "Μπομπ" Μενέντεζ, Γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών, μαζί με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζόρτζ Τσούνη, βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη.

Οι δύο άνδρες, επισκέφθηκαν το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις αλλά και την αμυντική δραστηριότητα που αναπτύσσεται σε αυτό.

Ο γνωστός για τις φιλελληνικές θέσεις του Αμερικανός πολιτικός και δικηγόρος, υπηρετεί ως Γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών για το Νιου Τζέρσεϊ από το 2006, ενώ επίσης είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ από το 2021.

H επίσκεψη τους στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης και η ενημέρωση που τους έγινε από τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, δείχνει την μεγάλη σημασία που δίνουν και οι δυο στον κομβικό και γεωστρατηγικό ρόλο του λιμανιού και της περιοχής μας.

Η παρουσία των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη ενοχλεί βέβαια την Τουρκία. Συχνά πυκνά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ επαναφέρουν κάθε τόσο στην επιφάνεια θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή.

Είναι αντιληπτό επομένως πως η αποψινή παρουσία Μενέντεζ τον οποίον ούτως ή άλλως έχουν στην "μαύρη λίστα" θα προκαλέσει σεισμό στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Η Τουρκία κάθε άλλο παρά τυχαία ενοχλείται από τη δημιουργία αμερικανικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη, αφού βλέπει όχι μόνο τη δυνατότητα ελέγχου των στενών της από τις ΗΠΑ, αλλά και τον ευρύτερο σχεδιασμό της προκειμένου μέσω του "μουσουλμανικού τόξου" να κυκλώσει την Ελλάδα από τα βόρεια σύνορά της, εντάσσοντας τα Βαλκάνια στη σφαίρα επιρροής της, να πηγαίνουν περίπατο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.