Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος καταδικάζει την εκτόξευση πυραύλων από την Κίνα κοντά στην Ταϊβάν

Η αμερικανική κυβέρνηση καταδίκασε σήμερα την «ανεύθυνη» απόφαση της Κίνας να πραγματοποιήσει εκτοξεύσεις πυραύλων κοντά στην Ταϊβάν, εκτιμ...





Η αμερικανική κυβέρνηση καταδίκασε σήμερα την «ανεύθυνη» απόφαση της Κίνας να πραγματοποιήσει εκτοξεύσεις πυραύλων κοντά στην Ταϊβάν, εκτιμώντας πως περιμένει να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες οι αντιδράσεις του Πεκίνου στην επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊπέι.



«Οι προκλητικές ενέργειες του Πεκίνου συνιστούν σημαντική κλιμάκωση στην επί σειρά ετών προσπάθειά του να αλλάξει το status quo», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κέρμπι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να αναβάλουν μια δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου που είχε προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης. Ωστόσο, το αεροπλανοφόρο USS Reagan, που βρίσκεται στη Θάλασσα των Φιλιππίνων, «θα παρακολουθεί» τις εξελίξεις στην περιοχή της Ταϊβάν, ανέφερε ο Κέρμπι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.