Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τέσσερις βαλλιστικοί πύραυλοι της Κίνας έπεσαν στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας!

   Η Κίνα εκτόξευσε σήμερα πυραύλους που φέρονται να πέταξαν πάνω από την Ταϊβάν και έπεσαν για πρώτη φορά στην αποκλειστική οικονομική ζών...

  



Η Κίνα εκτόξευσε σήμερα πυραύλους που φέρονται να πέταξαν πάνω από την Ταϊβάν και έπεσαν για πρώτη φορά στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας, κατά την έναρξη των στρατιωτικών ασκήσεων γύρω από το νησί, απαντώντας στην επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊπέι.



Ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Γιοσιμάσα Χαγιάσι ζήτησε σήμερα την "άμεση διακοπή" των κινεζικών στρατιωτικών ασκήσεων. "Οι ενέργειες της Κίνας αυτήν τη φορά έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Απευθύνω έκκληση για την άμεση διακοπή αυτών των στρατιωτικών ασκήσεων", δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Πνομ Πενχ, όπου συμμετείχε σε συνάντηση της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις της Κίνας, η οποίο θεωρεί την Ταϊβάν μια από τις επαρχίες της, η Νάνσι Πελόζι, μια από τις πλέον υψηλόβαθμες αξιωματούχους των ΗΠΑ, διέμεινε την Τρίτη και την Τετάρτη στο νησί, προτού αρχίσει σήμερα μια επίσκεψη στην Ιαπωνία, τελευταίο σταθμό της περιοδείας της στην Ασία.

Η πρωτοβουλία της Νάνσι Πελόζι θεωρείται από τη Κίνα, ως πρόκληση, στήριγμα στους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν και μια αθέτηση της υπόσχεσης των ΗΠΑ να μην έχουν επίσημες σχέσεις με το νησί.

Απαντώντας, ο κινεζικός στρατός εξαπέλυσε σειρά πυραύλων που πέταξαν πάνω από την Ταϊβάν πριν πέσουν για πρώτη φορά στην αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας υπό το πρόσχημα των στρατιωτικών ασκήσεων σε έξι θαλάσσιες περιοχές γύρω από την Ταϊβάν - σε πολυσύχναστες εμπορικές θαλάσσιες οδούς - και μερικές φορές μόλις 20 χιλιόμετρα από τις ακτές του νησιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.