Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κυρώσεις των ΗΠΑ: Η Τουρκία θεωρεί «ασήμαντες» τις ανησυχίες μετά τις προειδοποιήσεις

Την περασμένη εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν ότι οι Ρώσοι προσπαθούσαν να παρακάμψουν τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα...




Την περασμένη εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν ότι οι Ρώσοι προσπαθούσαν να παρακάμψουν τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα του Πούτιν λόγω της επίθεσης που ξεκίνησε στην Ουκρανία μέσω της Τουρκίας, γράφει η γαλλική La Nouvelle Tribune.

Λίγες μέρες αργότερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν τον κίνδυνο κυρώσεων κατά της Τουρκίας , που εξακολουθούν να αγνοούν αυτό το ζήτημα.

Μετά τη δήλωση αυτή, η Τουρκία αντέδρασε την Παρασκευή μέσω του υπουργού Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπάτι.

Ο Νεμπάτι θεώρησε τις ανησυχίες των τουρκικών εταιρειών «ασήμαντες» μετά την προειδοποίηση του Βοηθού Υπουργού Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Γουόλι Αντεγιέμο αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα, εξάλλου, με το Euronews, σημειώνει ότι η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ , επιδίωξε να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ Μόσχας και Κιέβου επικρίνοντας τη ρωσική εισβολή και στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία, ενώ αντιτίθεται στις δυτικές κυρώσεις και συνεχίζοντας το εμπόριο, τον τουρισμό και τις επενδύσεις με τη Ρωσία.

«Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προειδοποίησε τόσο τον μεγαλύτερο επιχειρηματικό όμιλο της χώρας TUSIAD όσο και το υπουργείο του Νεμπάτι αυτόν τον μήνα ότι ρωσικές οντότητες προσπαθούσαν να χρησιμοποιήσουν την Τουρκία για να παρακάμψουν τις δυτικές κυρώσεις, γράφει το Euronews.

«Δεν έχει νόημα μια επιστολή που διαβιβάζεται σε τουρκικούς επιχειρηματικούς ομίλους να προκαλεί ανησυχία στους επιχειρηματικούς μας κύκλους», ανέφερε ο Νεμπάτι σε ένα tweet.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμμαχος και εμπορικός μας εταίρος, να προσκαλούν τις επιχειρήσεις τους να επενδύσουν στην οικονομία μας», είπε ο Τούρκος υπουργός αγνοώντας τις προειδοποιήσεις.

--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.