Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έβρος: Έτοιμο το σχέδιο άμεσης αντίδρασης εάν η Τουρκία επιχειρήσει…

  Το έτοιμο σχέδιο άμεσης αντίδρασης της χώρας μας στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου, σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει επανάληψη όσ...

 



Το έτοιμο σχέδιο άμεσης αντίδρασης της χώρας μας στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου, σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει επανάληψη όσων έγιναν τον Μάρτιο του 2020, εξέτασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), που συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη 23 Αυγούστου. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της συγκεκριμένης ημέρας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και αυτό που… βγήκε ως κυρίαρχο θέμα προς τα ΜΜΕ από την Κυβέρνηση, ήταν η απόφαση για επέκταση σταδιακά του φράχτη σε όλο το μήκος του Έβρου.

ΠΗΓΗ: EVROS NEWS

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του Evros-news.gr, έγινε λεπτομερής συζήτηση και για το σχέδιο αντιμετώπισης μιας νέας απόπειρας της Τουρκίας παρόμοιας με αυτή τον “Μάρτιο του 2020” στα ελληνοτουρκικά σύνορα, Στις Καστανιές αλλά και σε όλο το μήκος των συνόρων, με την χρησιμοποίηση ως υβριδική απειλή χιλιάδων λαθρομεταναστών, οι οποίοι επιχείρησαν μαζικά να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος, χωρίς τελικά να το πετύχουν.

Τότε, τις πρώτες κρίσιμες στιγμές και μέχρι να καταφθάσουν ενισχύσεις σε Αστυνομικές δυνάμεις από διάφορα άλλα μέρη της χώρας, δόθηκαν “μάχες” αποτροπής από αστυνομικούς και ένοπλες δυνάμεις, με την σημαντική βοήθεια των Εβριτών. Κι επειδή ο Ταγίπ Ερντογάν και οι Τούρκοι κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους και δεν πρέπει να αποκλειστεί μια νέα απόπειρα μαζικής εργαλειοποίησης των λαθρομεταναστών στα χερσαία σύνορα μας, εξετάστηκε διεξοδικά το ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ που έχει καταστρωθεί, για την ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ με την μεταφορά σε ελάχιστο χρόνο στα σύνορα του Έβρου συγκεκριμένων δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και Στρατού αν χρειαστεί.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στην σύσκεψη συμμετείχαν οι αρμόδιοι υπουργοί για κάτι τέτοιο, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ενώ δεν θα πρέπει να περάσει καθόλου απαρατήρητη η παρουσία του νέου Διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη. Οι πληροφορίες άλλωστε της ΕΥΠ το 2020 βοήθησαν ώστε να μην… αιφνιδιαστεί εντελώς η Ελλάδα όταν αρχικά από τις Καστανιές επιχειρήθηκαν οι γνωστές απόπειρες.

Καθόλου τυχαία η πρόσφατη αναφορά του Πρωθυπουργού

Επίσης, καθόλου τυχαία δεν είναι η αναφορά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή, κατά την συζήτηση για το θέμα των παρακολουθήσεων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, στον Έβρο και τις απόπειρες της Τουρκίας. Αυτό επιβεβαιώνει όσα προαναφέρουμε, πως η χώρα μας είναι έτοιμη να αντιδράσει άμεσα και με συγκεκριμένο σχέδιο σε πιθανή κίνηση των Τούρκων, για την στάση των οποίων ο κ.Μητσοτάκης να θυμίσουμε ότι επεσήμανε:

«Μην ξεχνάτε ότι οι γείτονές μας παραμένουν απρόβλεπτοι. Στον Έβρο μεθοδεύεται ήδη ένα νέο κύμα εισβολής με δήθεν ανθρωπιστικό προσωπείο». Δεν γίνεται είπε να υπάρχουν δυνάμεις σε αυτή την χώρα που να σιγοντάρουν με ψέματα και ότι η Ελλάδα άφησε ένα μωρό να πεθάνει και το βάφτισαν και Μαρία την ημέρα της Παναγίας. Η Τουρκία έστειλε μια ομάδα μεταναστών σε δικό της έδαφος και μόλις οι πρόσφυγες μπήκαν στην ελληνική επικράτεια βρήκαν προστασία. Είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε άλλη κουβέντα. Είναι απαράδεκτο ελληνικά στόματα να αναμασούν τουρκικά επιχειρήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.