Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αλεξανδρούπολη: Αστυνομικός, εκτός υπηρεσίας, βούτηξε και έσωσε λουόμενη από βέβαιο πνιγμό

   Η γυναίκα σώθηκε καθώς στη συγκεκριμένη παραλία βρισκόταν και ο προπονητής του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Τσουλκανάκης ο οποίος τη...

  



Η γυναίκα σώθηκε καθώς στη συγκεκριμένη παραλία βρισκόταν και ο προπονητής του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Τσουλκανάκης ο οποίος την έβγαλε από την θάλασσα και της πρόσφερε τις Πρώτες Βοήθειες.

Άνδρας που άκουσε τις αγωνιώδης εκκλήσεις της αδερφής της μεσήλικης λουόμενης που πνίγονταν στο δημοτικό camping Aλεξανδρούπολης, χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξε στη θάλασσα προκειμένου να τη σώσει.

Συγκεκριμένα, ο αρχιφύλακας, που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας, και προπονητής βόλεϊ της γυναικείας ομάδας του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Τσουλκανάκης, μετέφερε στο GRTimes όλα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Παρασκευής (19/8).

«Την ώρα που έπινα καφέ, άκουσα μία γυναίκα να φωνάζει αγωνιωδώς». Τότε, όπως λέει, «σηκώθηκα αμέσως να δω τι συμβαίνει και είδα μία γυναίκα κατατρομαγμένη να ζητάει βοήθεια. Δίπλα της, φαινόνταν ένα κεφάλι που βρίσκονταν, όπως λέμε, σε “θέση μέθης”, δηλαδή το πρόσωπο ήταν στο νερό, τα χέρια κρεμασμένα, ενώ το άτομο φαινόνταν να έχει παραδώσει».

Ο Αρχιφύλακας με μία αυθόρμητη και συγκλονιστική προσπάθεια έσπευσε να σώσει την -περίπου 60 ετών- γυναίκα, που βρίσκονταν στο camping για τις διακοπές της.

«Έτρεξα, βούτηξα, έφτασα κοντά της, την έβγαλα από τη θάλασσα και τη γύρισα ανάσκελα και πλάγια για να πάρει αναπνοή. Αμέσως, βγήκε νερό από τη μύτη και το στόμα, αλλά και αφροί. Φαινόταν ότι είχε πάρει νερό στα πνευμόνια, είχε ωστόσο αναπνοή και παλμό, οπότε δε χρειάστηκε να προβούμε σε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)».

Μόλις η λουόμενη συνήλθε από τον παρ’ ολίγο πνιγμό, νόμιζε ότι βρίσκεται ακόμη στη θάλασσα. «Κουράστηκα, κουράστηκα μας φώναζε συνέχεια», όπως λέει συγκεκριμένα ο κ. Τσουλκανάκης, τονίζοντας ωστόσο ότι «ΕΚΑΒ και αστυνομία έφτασαν πάρα πολύ γρήγορα, αναλαμβάνοντας τη μεταφορά της γυναίκας στο νοσοκομείο. Εξ όσων γνωρίζω, πλέον είναι καλά στην υγεία της».

Ο Αρχιφύλακας γνωστοποιεί επιπλέον ότι ο σύζυγος της γυναίκας, συγκλονισμένος, τον εντόπισε και τον ευχαρίστησε δεκάδες φορές με δάκρια στα μάτια, υπογραμμίζοντας πως «ως αστυνομικός, πρώην ναυαγοσώστης αλλά και ως άνθρωπος, έκανα απλώς το καθήκον μου. Το έχω ξανακάνει και θα το ξαναέκανα, διότι η ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.