Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μετά τη συνάντηση στο Σότσι: Ο τουρκικός στρατός εκκένωσε δύο βάσεις του στη βόρειο Συρία

  Χθες, αναφάνηκαν τα πρώτα σημάδια συντονισμού μεταξύ της Ρωσίας και του καθεστώτος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την απόσυρση του...

 



Χθες, αναφάνηκαν τα πρώτα σημάδια συντονισμού μεταξύ της Ρωσίας και του καθεστώτος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την απόσυρση του τουρκικού στρατού κατοχής από δύο βάσεις στην περιφέρεια του Ταλ Αμπιάντ στο Κυβερνείο της Ράκα, μετά τη σύνοδο κορυφής «Σότσι» πουσυναντήθηκαν στις 5 αυτού του μήνα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ερντογάν, του οποίου ο στρατός κατοχής συνέχισε τη στρατιωτική του κλιμάκωση στην ύπαιθρο του Κυβερνείου Αλ Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία.

Σύμφωνα, με την συριακή εφημερίδα «Πατρίδα»- Al Watan, Ο τουρκικός στρατός κατοχής εκκένωσε από τη δυτική περιφέρεια του Ταλ Αμπιάντ στη Ράκα τις δύο στρατιωτικές του βάσεις κοντά στα τουρκικά σύνορα στα χωριά Χέρκουλι και Τανούζ, τα οποία κατέλαβε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του επιχείρησης, την οποία ονόμασε «Πηγή Ειρήνης» τον Οκτώβριο του 2019.

Αυτόπτες μάρτυρες στο Ταλ Αμπιάντ αποκάλυψαν στην Al Watan ότι τα στρατιωτικά οχήματα που μετέφεραν στρατιώτες και εξοπλισμό του τουρκικού στρατού κατοχής κατευθύνθηκαν με βαρέα όπλα βαθιά στην επαρχία του Ταλ Αμπιάντ προς τα βόρεια, περίπου 7 χιλιόμετρα μακριά από τις δύο βάσεις που χρησιμοποιήθηκαν για τον βομβαρδισμό τις περιοχές ελέγχου της πολιτοφυλακής των αυτονομιστικών δυνάμεων «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις - SDF» στην πόλη Αΐν Ίσσα και την περιφέρειά της και τα τμήματα του διεθνούς δρόμου «Μ4» που διέρχονται από την περιοχή.

Παρατηρητές εξηγούν την απόσυρση του τουρκικού στρατού κατοχής από τις δύο βάσεις, ως πρώτη χειρονομία του είδους μετά από 3 χρόνια, στις «συνεννοήσεις» που επετεύχθησαν μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι, αφού ο τελευταίος δήλωσε κατά την επιστροφή του από τη συνάντηση ότι ο πρώτος του ζήτησε να διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση της Συρίας για μια «πιο λογική» λύση στη συριακή κρίση.

Οι παρατηρητές ανέμεναν ότι ο Συριακός Αραβικός Στρατός θα αντικαταστήσει τον τουρκικό στρατό κατοχής στις δύο βάσεις από τις οποίες αποσύρθηκε κοντά στις νέες γραμμές επαφής που δεν έχουν αλλάξει από τον Οκτώβριο του 2019, σε συντονισμό με τη ρωσική πλευρά, υπό τον όρο ότι θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα στο πλαίσιο αυτό , ως χειρονομίες καλής θέλησης στο πλαίσιο της λύσης που συμφωνήθηκε στο Σότσι.

Παρά την απόσυρση αυτή, ο Ερντογάν ανανέωσε χθες την υπόσχεσή του να εξαπολύσει επίθεση εντός της συριακής συνοριακής λωρίδας για να επιβάλει την «ασφαλή ζώνη» στη θέση της. Η ζώνη ασφαλείας αναφέρεται στις περιοχές στις οποίες βρίσκεται η κουρδική οργάνωση «YPG» στη Συρία

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.