Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Η Θράκη θα γίνει Παλαιστίνη»… Οι τούρκοι με εργαλείο μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας θα επιχειρήσει αναστάτωση στην Θράκη!

Σε θρυαλλίδα εξελίξεων επιχειρεί να μετατρέψει τη Θράκη και δη τη μουσουλμανική μειονότητα, η Τουρκία, στο πλαίσιο της ρητορικής της απέναν...





Σε θρυαλλίδα εξελίξεων επιχειρεί να μετατρέψει τη Θράκη και δη τη μουσουλμανική μειονότητα, η Τουρκία, στο πλαίσιο της ρητορικής της απέναντι στην Ελλάδα. Σε μία περίοδο που οι προκλήσεις επί του πεδίου μέσω της αμφισβήτησης των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας απαγορεύονται από το ΝΑΤΟ, διά ροπάλου καθώς παραπέμπουν απευθείας σε ταύτιση με την πολιτική αναθεωρητισμού του Πούτιν στην Ουκρανία, ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναζητά διεξόδους σε προκλήσεις που θα τον κρατήσουν κάτω από το «ραντάρ της Συμμαχίας».

Και δεν θα τον φέρουν σε θέση κατηγορούμενου, ενώ επιχειρεί να εμφανιστεί ως θύμα. Όσο φυσικά μένουν εντός συγκεκριμένων ορίων.

Το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης αποτελούσε και αποτελεί ένα από τα θέματα που έχουν πάγια θέση στην ατζέντα της τουρκικής καταγγελτικής ρητορικής απέναντι στην Ελλάδα.

Και κυρίως της προσπάθειας να παρουσιαστεί η Αθήνα ως η πλευρά που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και καταδικάζεται για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Το ζήτημα ανασύρεται ως απάντηση όταν η Άγκυρα κατηγορείται για αυταρχισμό και καταπάτηση ελευθεριών, αλλά και όταν η Τουρκία δέχεται κριτική για την πολιτική απειλών και προκλήσεων και αναζητά άλλοθι.

Με την Άγκυρα να κάνει λόγο «για τουρκική μειονότητα», επιχειρώντας να της δώσει εθνικά χαρακτηριστικά, με στόχο την πολιτική της αξιοποίηση.

Στην επικαιρότητα λόγω μειονοτικών σχολείων

Το θέμα ήρθε για μία ακόμα φορά στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα με την ανακοίνωση της αναστολής λειτουργίας σειράς σχολείων στην ελληνική επικράτεια, λόγω έλλειψης μαθητών, μεταξύ αυτών και μειονοτικών σχολείων. Με την Άγκυρα να αντιδρά και τα υπουργεία Εξωτερικών να ανταλλάσσουν κατά το σύνηθες ανακοινώσεις καταγγελίας. Ακολούθησε η νομοθετική ρύθμιση για τις Μουφτείες στη Βουλή των Ελλήνων, με την Τουρκία να αναζητά για μία ακόμα φορά ευκαιρία για να επιτεθεί στην Ελλάδα.

Το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης επιχειρείται να κρατηθεί στην ατζέντα στην παρούσα φάση και μέσω των ΜΜΕ, που βλέπουν ιδανική ευκαιρία αξιοποίησης και μέσω της υπόθεσης των υποκλοπών, αποδεικνύοντας ότι οι χειρισμοί στο εν λόγω θέμα επιβάλλονται λεπτοί και απόλυτα ψύχραιμοι χειρισμοί.

 

«Η Θράκη θα γίνει Παλαιστίνη»…

Ενδεικτικό της εργαλειοποίησης και της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που επιχειρείται από την Άγκυρα και οι αναφορές του αντιναυάρχου ε.α. Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο οποίος δήλωσε στην εθνικιστική τουρκική εφημερίδα Σοζτζού ότι η «Δυτική Θράκη πρόκειται να γίνει Παλαιστίνη».

Υποστήριξε δε ότι η καταπίεση κατά της «τουρκικής μειονότητας», όπως αποκάλεσε την μουσουλμανική κοινότητα, που ζει στη «Δυτική Θράκη» αυξάνεται και ότι οι μουφτήδες και οι ιμάμηδες που διευθύνουν τις προσευχές της Παρασκευής και τις νεκρικές προσευχές καταδικάζονται σε φυλάκιση.

Κατά τον Γιαϊτζί «οι ‘Τούρκοι’ μαθητές αναγκάζονται να διδάσκονται μαθήματα θρησκευτικών στα ελληνικά και Κοράνι από Έλληνες καθηγητές».

Με τη ρητορική του να εξελίσσεται επικίνδυνα ο Γιαϊτζί ισχυρίστηκε ότι «το κράτος της Δημοκρατίας της Τουρκίας θα πρέπει να αντιδράσει στα προβλήματα και την καταπίεση των ‘Τούρκων’ της ‘Δυτικής Θράκης’ τουλάχιστον όσο και για την Παλαιστίνη και να θέσει αυτά τα ζητήματα έντονα, συχνά και ακούραστα σε όλες τις πλατφόρμες ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.