Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αδιόρθωτοι πολλοί Ελληνοκύπριοι: Φοιτητές ενοικιάζουν στα κατεχόμενα, αυξήθηκαν οι διελεύσεις προς τα οδοφράγματα

     Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που εξασφάλισε η ΕΡΤ αναφορικά με τις διελεύσεις κυρίως Ελληνοκυπρίων, αλλά και τουριστών από το ε...

    



Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που εξασφάλισε η ΕΡΤ αναφορικά με τις διελεύσεις κυρίως Ελληνοκυπρίων, αλλά και τουριστών από το εξωτερικό προς κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, καθώς και Τουρκοκυπρίων προς τις ελεύθερες περιοχές το τελευταίο διάστημα, μετέδωσε το Σίγμα.


Όπως προκύπτει από τις λίστες αναφορικά με τις διελεύσεις προς τα κατεχόμενα για το διάστημα 1-15 Αυγούστου 2022, 70.145 πολίτες πέρασαν πεζοί προς τα κατεχόμενα, ενώ 45.471 πέρασαν με οχήματα. Αντίστοιχα, 51.593 πεζοί πέρασαν από τα κατεχόμενα προς ελεύθερες περιοχές, ενώ 18.450 με οχήματα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία Κύπρου, για όλο το μήνα Ιούλιο, (1-31/07), 130.158 άτομα πέρασαν απ’ τις ελεύθερες περιοχές πεζοί από οδοφράγματα προς τα κατεχόμενα, ενώ 81.846 πέρασαν με όχημα. 103.730 πέρασαν από τα κατεχόμενα προς την ελεύθερη Κύπρο πεζοί, ενώ 42.711 με οχήματα.

Τα στοιχεία καταδεικνύουν σταθερή αύξηση των αριθμών, καθώς οι πολίτες που πέρασαν πεζοί προς κατεχόμενες περιοχές όλο τον Ιούλιο ήταν περισσότεροι από όλο τον τον Ιούνιο, όταν καταγράφονται 122.039 πεζοί και 81.269 με αμάξι, ενώ 91.217 πέρασαν πεζοί από τα κατεχόμενα προς ελεύθερες περιοχές και 38.475 με κάποιο όχημα.

Τα επίσημα στοιχεία σχετικά με τις διελεύσεις καταδεικνύουν αποκλειστικά τους αριθμούς πεζών και οχημάτων και όχι τους λόγους διέλευσης. Ωστόσο, άνθρωποι που μετέβησαν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού στα κατεχόμενα δηλώνουν πως υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι Ελληνοκύπριοι περνούν τα οδοφράγματα, με κυριότερο αυτόν της βενζίνης, καθώς στα κατεχόμενα, η αμόλυβδη κυμαίνεται λίγο παραπάνω από το 1 ευρώ.

Επιπλέον, λόγω της ακρίβειας, δεν είναι λίγοι όσοι μεταβαίνουν για να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης και άλλα αγαθά σε χαμηλότερες τιμές.

Δεν είναι πάντως λίγοι όσοι μεταβαίνουν στα κατεχόμενα με κύριο λόγο να δουν έστω και από μακριά το σπίτι τους, ή την περιουσία τους, ή όσοι θέλουν απλά να επισκεφθούν μια κατεχόμενη περιοχή, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο.

Αίσθηση, τέλος, προκαλεί η πληροφορία ότι φοιτητές πανεπιστημίων ελεύθερων περιοχών ενοικιάζουν διαμερίσματα πολύ κοντά στα οδοφράγματα, με κυριότερο αυτό του Αγίου Δομετίου, από την πλευρά της κατεχόμενης Κύπρου, ούτως ώστε να αποφύγουν το υψηλό κόστος ενοικίων στις ελεύθερες περιοχές.

Οι τιμές των κατοικιών πίσω από το εν λόγω οδόφραγμα σε σύγκριση με μπροστά από αυτό απέχουν κατά δεκάδες ευρώ, γεγονός που έχει οδηγήσει φοιτητές στην ενοικίαση διαμερισμάτων στα κατεχόμενα, παρά το γεγονός ότι το πανεπιστημιακό τους ίδρυμα έχει έδρα σε ελεύθερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.