Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Σιχαμένος του Κρεμλίνου λέει : «Οι δεσμοί Άγκυρας-Μόσχας δεν πρέπει να προκαλέσουν κυρώσεις της Δύσης προς την Τουρκία»

Είναι ο ίδιος σιχαμένος που όταν έκαναν οι τούρκοι τζαμί την ΑγιαΣοφιά δήλωνε πως τώρα οι Ρώσοι τουρίστες δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν ει...





Είναι ο ίδιος σιχαμένος που όταν έκαναν οι τούρκοι τζαμί την ΑγιαΣοφιά δήλωνε πως τώρα οι Ρώσοι τουρίστες δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν εισιτήριο!


Οι δεσμοί Μόσχας-Άγκυρας «δεν πρέπει» να προκαλούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας, λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο απέρριψε την πιθανότητα η Άγκυρα να υποστεί δευτερεύουσες κυρώσεις από τη Δύση λόγω της αυξανόμενης συνεργασίας της με τη Μόσχα, μετέδωσε τη Δευτέρα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οι διευρυνόμενοι δεσμοί της Τουρκίας με τη Ρωσία «δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποτελέσουν έναυσμα για οποιεσδήποτε δευτερεύουσες κυρώσεις», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δηλώσεις του αναφορικά με δημοσιεύματα σχετικά με πιθανές συνέπειες των ανησυχιών της Δύσης για επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Επικαλούμενοι έξι δυτικούς αξιωματούχους, οι Financial Times ανέφεραν το Σάββατο ότι τα δυτικά κράτη ανησυχούν όλο και περισσότερο για την εντατικοποίηση των οικονομικών δεσμών μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, προειδοποιώντας για τον αυξανόμενο κίνδυνο να αντιμετωπίσει η Άγκυρα πιθανά τιμωρητικά αντίποινα εάν βοηθήσει τη Μόσχα να αποφύγει τις κυρώσεις.

Η έκθεση έφτασε μια μέρα μετά τη συνάντηση μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι, όπου οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν την πολιτική και οικονομική συνεργασία, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας και του εμπορίου. Το ζευγάρι συμφώνησε επίσης να αλλάξει μέρος των πληρωμών για το ρωσικό φυσικό αέριο στο νόμισμα ρούβλι.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι χώρες της ΕΕ, οι Βρυξέλλες μπορεί να αναμένεται να συνεχίσουν την πολιτική τους να ασκούν άνευ προηγουμένου πίεση σε όποιες χώρες διστάζουν να ακολουθήσουν την επικρατούσα τάση τους».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.