Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Περικύκλωση... Η Κίνα ξεκίνησε τις στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε 6 ζώνες γύρω από την Ταϊβάν!

 Ξεκίνησαν οι κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από το κύριο νησί της Ταϊβάν, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας Η εξέλιξη α...



 Ξεκίνησαν οι κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από το κύριο νησί της Ταϊβάν, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την νέα ένταση που προκλήθηκε μετά την επίσκεψη της Αμερικανής προέδρου του Κονγκρέσου Νάνσι Πελόζι και λίγες ώρες αφότου drones πέταξαν πάνω από εδάφη της Ταϊβάν και χάκερ εξαπέλυσαν επίθεση στον ιστότοπο του υπουργείου Άμυνας.

Η Ταϊβάν δήλωσε ότι η Κίνα προσπαθεί να αλλάξει το status quo στην περιοχή.

Τα γυμνάσια αποτελούν την κύρια απάντηση του Πεκίνου, αν και έχει επίσης επιβάλει οικονομικές κυρώσεις και εμπάργκο.

Ξεκίνησαν οι ασκήσεις της Κίνας με πραγματικά πυρά στην Ταϊβάν

Το μεσημέρι, τοπική ώρα, το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV δήλωσε: «Από τις 12:00 σήμερα έως τις 12:00 στις 7 του μήνα, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός διεξάγει μια σημαντική στρατιωτική άσκηση και οργανώνει πραγματικά πυρά.

Κατά τη διάρκεια αυτής της πραγματικής άσκησης μάχης, επιλέχθηκαν έξι σημαντικές περιοχές γύρω από το νησί και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου όλα τα πλοία και τα αεροσκάφη δεν θα πρέπει να εισέλθουν σε αυτές τις θαλάσσιες περιοχές και στους αντίστοιχους εναέριους χώρους».

Οι έξι προσδιορισμένες ζώνες περιβάλλουν το νησί και περιστασιακά επικαλύπτονται με τα χωρικά ύδατα της Ταϊβάν. Ορισμένες είναι επίσης πολύ κοντά σε βασικά λιμάνια και οι αρχές της Ταϊβάν έχουν κατηγορήσει την Κίνα ότι ουσιαστικά διεξάγει αποκλεισμό - μια πολύ σοβαρή κατηγορία.

Σε αρκετές περιοχές οι ασκήσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε απόσταση 12 μιλίων από το νησί.

«Η Διοίκηση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας διεξήγαγε την Πέμπτη στρατιωτικές ασκήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένων ασκήσεων με πραγματικά πυρά γύρω από το νησί της Ταϊβάν», πρόσθεσε ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της «λειτουργούν κανονικά» και παρακολουθούν τι συμβαίνει. «Δεν επιδιώκουμε καμία κλιμάκωση, αλλά δεν υποχωρούμε όταν πρόκειται για την ασφάλεια και την κυριαρχία μας», ανέφερε το υπουργείο.

Πως θα αντιδράσει η Ταϊβάν

Δέκα λεπτά πριν την έναρξη των ασκήσεων με πραγματικά πυρά το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν σε ανακοίνωσή του κατηγόρησε την κυβέρνηση της Κίνας για «παράλογη συμπεριφορά». Οι ασκήσεις «αποσκοπούν στην αλλαγή του status quo και τη διατάραξη της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας. Ο εθνικός στρατός θα συνεχίσει να ενισχύει την επαγρύπνησή του και οι δυνάμεις σε όλα τα επίπεδα θα διεξάγουν καθημερινή εκπαίδευση», ανέφερε.

Ο αναλυτής Bonnie Lin δήλωσε στο BBC ότι ο στρατός της Ταϊβάν θα αντιδράσει προσεκτικά, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος αντιπαράθεσης.

"Για παράδειγμα, αν η Κίνα αποφασίσει να πετάξει αεροπλάνα πάνω από τον εναέριο χώρο της Ταϊβάν, υπάρχει πιθανότητα η Ταϊβάν να προσπαθήσει να τα αναχαιτίσει. Και θα μπορούσαμε να δούμε μια σύγκρουση στον αέρα, θα μπορούσαμε να δούμε πολλά διαφορετικά σενάρια να διαδραματίζονται", είπε.

Η Ταϊβάν δήλωσε ότι την Τετάρτη σήκωσε αεροσκάφη για να προειδοποιήσει κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη και ο στρατός της έριξε φωτοβολίδες για να απομακρύνει άγνωστα αεροσκάφη πάνω από τα νησιά Κινμέν, που βρίσκονται κοντά στην ηπειρωτική χώρα.

Αρκετά υπουργεία έχουν υποστεί κυβερνοεπιθέσεις τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε η κυβέρνηση της Ταϊβάν.

Η Ταϊβάν ζήτησε επίσης από τα πλοία να ακολουθήσουν διαφορετικές διαδρομές και διαπραγματεύεται με την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες για την εξεύρεση εναλλακτικών αεροπορικών διαδρομών.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.