Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ετοιμάζονται να αρπάξουν τα οικόπεδα 6 και 7 οι τούρκοι... Αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών έκανε υπερπτήση πάνω από την ελληνική ΑΟΖ της Κύπρου!

   Σε νέα προκλητική κίνηση προχώρησε η Τουρκία βάζοντας στο στόχαστρο αυτή τη φορά την Κύπρο με τη χρήση ενός αεροσκάφους ναυτικής συνεργα...

  



Σε νέα προκλητική κίνηση προχώρησε η Τουρκία βάζοντας στο στόχαστρο αυτή τη φορά την Κύπρο με τη χρήση ενός αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών τύπου ΑΤR.

Το εν λόγω τουρκικό αεροσκάφος πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το βόρειο κομμάτι του τεμαχίου 6 της κυπριακής ΑΟΖ, στο σημείο μάλιστα που βρίσκεται το γεωτρύπανο Tungsten Explorer που έχει μισθώσει η κυπριακή δημοκρατία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το τουρκικό αεροσκάφος έφτασε μέχρι και τα 4.500 πόδια διενεργώντας αυτοψία στον χώρο.

Η πτήση του τουρκικού αεροσκάφους έχει καταγραφεί από τα ραντάρ της κυπριακής Δημοκρατίας όσο και της ελληνικής Αεροπορίας που παρακολουθούν την πορεία του αεροσκάφους καθώς λίγο αργότερα πέρασε και νότια του Καστελόριζου πριν να συνεχίσει την πτήση του στο FIR της Τουρκίας.

Καθόλου τυχαία...

H συγκεκριμένη πτήση βεβαίως έχει ιδιαίτερη σημασία αφού οι πληροφορίες ότι ο επόμενος σταθμός του νέου τουρκικού γεωτρύπανου στην Ελληνική ΑΟΖ της Κύπρου έχουν ήδη προκαλέσει συναγερμό σε Λευκωσία και Αθήνα...

«Το δεύτερο ταξίδι του νέου τουρκικού γεωτρύπανου, Αμπντουλχαμίτ Χαν, θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυπριακή ΑΟΖ και συγκεκριμένα στα σύνορα των θαλασσοτεμαχίων 6 και 7 στο βόρειο τμήμα τους» αναφέρεται στο ρεπορτάζ. Ο «Φιλελεύθερος» επισημαίνει ότι η Άγκυρα έχει δεδομένα που επιβεβαιώνει την ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε αυτή την περιοχή και ότι το σχέδιο Ερντογάν «είναι από τη μια να επεκταθεί υλοποιώντας το… όραμα της “Γαλάζιας Πατρίδας” και παράλληλα να έχουν αποτέλεσμα οι γεωτρήσεις».

Κατά το ίδιο δημοσίευμα είναι πλέον ξεκάθαρο πως όταν ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι η Τουρκία θα καταστεί ενεργειακός κόμβος το εννοεί. «Κι αυτό σημαίνει ότι αναζητεί και “δικό του” φυσικό αέριο. Πρέπει δε να σημειωθεί πως ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε πρόσφατα στο γεγονός ότι μέχρι το 2023 η Τουρκία θα έχει βρει φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Η αναφορά σε 2023 δεν είναι τυχαία, είναι χρονιά εκλογών και μεγάλων γιορτασμών για τα 100 χρόνια τουρκικού κράτους» επισημαίνει ο «Φιλελεύθερος» της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.