Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ακόμη κοιμούνται και ροχαλίζουν στη Δύση; Οι τουρκικές εξαγωγές προς τη Ρωσία βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014

  Το ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg, (κείμενο Patrick Sykes) μεταδίδει ότι οι τουρκικές εξαγωγές στη Ρωσία βρίσκονται στο υψηλότερο επί...

 



Το ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg, (κείμενο Patrick Sykes) μεταδίδει ότι οι τουρκικές εξαγωγές στη Ρωσία βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014.

Ο υπουργός Μεταφορών Adil Karaismailoglu έγραψε στο Twitter για να γιορτάσει την αύξηση κατά 58% στο εμπόριο οχημάτων με τη Ρωσία, τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, ως απόδειξη της αυξανόμενης υλικοτεχνικής ισχύος της Τουρκίας.

Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα μιας ευρύτερης έξαρσης των τουρκικών εξαγωγών προς τη Ρωσία που έφτασε στο υψηλό οκταετίας των 2,91 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με την κρατική στατιστική υπηρεσία TurkStat.

Αυτά είναι καλά νέα για την προσπάθεια του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan) να αυξήσει τις εξαγωγές ως μέρος αυτού που αποκαλεί «νέο οικονομικό μοντέλο», αλλά θα απογοητεύσει τους συμμάχους της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ και την Ευρώπη που προσπάθησαν να παρουσιάσουν ένα ενιαίο μέτωπο για να απομονώσουν την οικονομία της Ρωσίας με κυρώσεις.


Η Τουρκία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, προσπαθώντας αντ’ αυτού να ισορροπήσει τη σχέση της και με τις δύο πλευρές του πολέμου. Προμηθεύει την Ουκρανία με drones, ενώ ενθαρρύνει τις ρωσικές επενδύσεις και το ζωτικής σημασίας ξένο νόμισμα για την οικονομία της.

ΠΗΓΗ: Bloomberg, Patrick Sykes – Turkey Boasts of Russia Trade Boom, Defying Push for Sanctions


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.