Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αύγουστος του 1931: Η οικονομική κρίση μαστίζει την Ελλάδα και «στραγγαλίζει» επιχειρηματίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οικονομική κρίση μαστίζει την αγορά. Στη Θεσσαλονίκη σημειώνονται αυτοκτονίες επαγγελματιών. Ένα μήνα αργότερα (στις 19 Σεπτεμβρίου) ο παγκ...


Οικονομική κρίση μαστίζει την αγορά. Στη Θεσσαλονίκη σημειώνονται αυτοκτονίες επαγγελματιών. Ένα μήνα αργότερα (στις 19 Σεπτεμβρίου) ο παγκόσμιος χρηματιστηριακός πανικός, οδηγεί σε υποτίμηση των αξιών και χρεοκοπία χρηματιστών στη Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Αντιγράφομε από τις εφημερίδες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ καιΝΕΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τους τίτλους των σχετικών ειδήσεων, από τα φύλλα της 20ης και 21ης Σεπτεμβρίου 1931:




ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σήμερον την πρωίαν (21 /9) θα ληφθούν μέτρα δια την κρίσιν επί των ελληνικών χρεωγράφων. - Προετάθη το κλείσιμον του χρηματιστηρίου επί ωρισμένον χρόνον. - Θα αναχαιτισθή η υποτίμησις των αξιών μας, ελπίζει η κυβέρνησις. Με τετράστηλο άρθρο σε όλο το ύψος της 1ης σελίδας, του Γ.Α.Β. (Βλάχου) εκθέτει απόψεις υπό τον τίτλο “Απέναντι της κρίσεως”.
ΝΕΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: 20/9: Ο πανικός του χρηματιστηρίου Αθηνών οφείλεται στην επιδείνωση της οικονομικής κρίσης. - Συνεχίζεται η υποτίμηση. - Σημειώθηκαν και νέες χρεωκοπίες. 21/9: Η επίταση του χρηματιστηριακού πανικού. - Συνεχίζεται ραγδαία η πτώση της τιμής όλων των αξιών στα χρηματιστήρια Αθηνών, Λονδίνου και Νέας Υόρκης. - Προβλέπεται το κλείσιμο του χρηματιστηρίου Αθηνών. - Στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν και νέες πτωχεύσεις.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.