Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρώσοι άνοιξαν πυρ τον Μάιο εναντίον ισραηλινών μαχητικών στη Συρία με S300 και αστόχησαν...

  Το Ισραήλ αποκάλυψε ότι μαχητικά του αεροσκάφη βρέθηκαν υπό ρωσικά αντιαεροπορικά πυρά πάνω από τη Συρία τον Μάιο. Τα πυρά δεν βρήκαν τον...

 



Το Ισραήλ αποκάλυψε ότι μαχητικά του αεροσκάφη βρέθηκαν υπό ρωσικά αντιαεροπορικά πυρά πάνω από τη Συρία τον Μάιο. Τα πυρά δεν βρήκαν τον στόχο τους, πρόσθεσε το Ισραήλ που χαρακτήρισε την αντιπαράθεση ως συμβάν που δεν επαναλήφθηκε.



Αφού βοήθησαν τη Δαμασκό να αναστρέψει το κλίμα στον εμφύλιο πόλεμο που μετρά πάνω από μια δεκαετία, οι ρωσικές δυνάμεις στη Συρία κάνουν συχνά τα «στραβά μάτια» σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων φιλοϊρανών μαχητών και μεταφορών όπλων.

Όμως το ισραηλινό δίκτυο Channel 13 TV μετέδωσε πως, στις 13 Μαΐου, συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 που χειρίζονταν ρωσικές δυνάμεις έβαλε κατά ισραηλινών μαχητικών ενώ πραγματοποιούσαν έξοδο στη Συρία χωρίς να πλήξουν κανένα από αυτά.

«Ήταν ένα μοναδικό συμβάν», αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς σε διάσκεψη που διοργάνωσε το Channel 13, όταν ρωτήθηκε αν επιβεβαιώνει την αναφορά. Η ρωσική επίθεση σημειώθηκε όταν το αεροσκάφος «δεν βρισκόταν πλέον εκεί γύρω», είπε.

Η ρωσική πρεσβεία στο Ισραήλ δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχόλια.

Ο συντονισμός του Ισραήλ με τη Ρωσία πάνω από τη Συρία «είναι μια κατάσταση που είναι σταθερή τώρα, νομίζω», είπε ο Γκαντς. «Αλλά επανεξετάζουμε πάντοτε αυτή την ιστορία σαν να την είχαμε ξεκινήσει μόλις τώρα», πρόσθεσε.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.