Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέες εξελίξεις για το Power Pass... Παρατείνεται και επισήμως για άλλο έναν μήνα

  Παρατείνεται και επισήμως για άλλο έναν μήνα το μέτρο της αναδρομικής επιδότησης ρεύματος (Power Pass).   Όπως αναφέρεται στο νέο νομοσχ...

 



Παρατείνεται και επισήμως για άλλο έναν μήνα το μέτρο της αναδρομικής επιδότησης ρεύματος (Power Pass).
 
Όπως αναφέρεται στο νέο νομοσχέδιο του άρθρου 86 που φέρνει τον τίτλο «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την προστασία του περιβάλλοντος και λοιπές διατάξεις» το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, παρατείνεται η επιδότηση ρεύματος και για το μήνα Ιούνιο με σκοπό, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, τη συνέχιση της ενίσχυσης των καταναλωτών για την αντιμετώπισης της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι αν το ποσό επιδότησης που προκύπτει με βάση την περίοδο υπολογισμού από 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαΐου 2022, είναι μεγαλύτερο από αυτό που προκύπτει με βάση την περίοδο υπολογισμού από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως τις 30 Ιουνίου 2022 τότε ο δικαιούχος λαμβάνει την επιδότηση με βάση την περίοδο υπολογισμού από 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022.
.

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο 86

“Κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 36 ν. 4936/2022”

Η προθεσμία του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 36 του ν. 4936/2022 (Α’ 105), περί έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, παρατείνεται, προστίθεται δεύτερο εδάφιο και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:
«1. Παρέχεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών του εσωτερικού, που έχουν εκδοθεί κατά τη χρονική περίοδο από 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως 30η Ιουνίου 2022, εφεξής οριζόμενης ως «περίοδος αναφοράς».

Αν το ποσό ενίσχυσης που προκύπτει με βάση την περίοδο υπολογισμού από 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως 31η Μαΐου 2022, είναι μεγαλύτερο από το ποσό που προκύπτει με βάση την περίοδο υπολογισμού από 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, ο δικαιούχος λαμβάνει την ενίσχυση με βάση την περίοδο υπολογισμού από 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022.»

Power Pass:  Πώς υπολογιζόταν έως  τώρα η επιδότηση, ποιους αφορούσε

Έως τώρα το ποσό της επιδότησης  κυμαίνονταν  από 18 ευρώ  έως και 600 ευρώ και αφορούσε στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που είχαν εκδοθεί κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022.

Οι  δικαιούχοι

Οι  δικαιούχοι του Power Pass ήταν όσοι:

  • ήταν φορολογικοί  κάτοικοι  Ελλάδος,
  • το καθαρό οικογενειακό  τους εισόδημα μετά φόρων δεν ξεπερνούσε τις 45.000 ευρώ με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020, και

Ωστόσο τα νομικά πρόσωπα ΔΕΝ  ήταν δικαιούχοι του Power Pass αλλά ούτε και οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν  να κάνουν αίτηση

Ποιος μπορούσε  να κάνει την αίτηση για το Power Pass

Η αίτηση για το Power Pass μπορεί να υποβληθεί από κάθε πρόσωπο που δηλώνει ότι ένας αριθμός παροχής αντιστοιχεί στην κύρια κατοικία του. Έτσι, όλη η διαδικασία μπορεί να γίνει από έναν/μία εκ των συζύγων, χωρίς να χρειάζεται κοινή ή διπλή αίτηση και από τα δύο πρόσωπα. Για δηλώσεις που αφορούν στην πρώτη κατοικία εξαρτώμενων μελών (περισσότερες λεπτομέρειες στη σχετική ερώτηση), η διαδικασία πρέπει να γίνει από το πρόσωπο που αναφέρεται ως κηδεμόνας.

Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων 

Η  υποβολή αιτήσεων για το Power Pass  γινόταν στο vouchers.gov.gr/powerpass με την  εξής διαδικασία

Αρχικά οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε:

  • να εισέλθουν στην πλατφόρμα με τους κωδικούς  τους στο Taxisnet και επιβεβαιώσουν  ότι τα στοιχεία  τους (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, έτος γέννησης) που εμφανίζονται είναι σωστά.
  • Να επιλέξουν αν επιθυμούσαν  να υποβάλουν  αίτηση για  τους ίδιους ή για προστατευόμενο μέλος της οικογένειάςτους.

Στην οθόνη εμφανιζόντουσαν  τα στοιχεία της κύριας κατοικίας ανά μήνα (διεύθυνση και αριθμός παροχής). Τα στοιχεία αυτά μπορούσαν:

  • είτε να τα επιβεβαιώσουν.
  • είτε να τα τροποποιήσουν μέσω της πλατφόρμας Δήλωσης Κύριας Κατοικίας για Powerpass, η οποία  είχε υλοποιηθεί από την ΑΑΔΕ .
  • Στην ίδια σελίδα εμφανίζοντααν και τα πεδία ώστε να συμπληρώσουν το κινητό, το e-mail τους, το IBAN και το όνομα του τραπεζικού ιδρύματος όπου τηρούνταν  ο τραπεζικός  τους λογαριασμός, στο οποίο έπρεπε απαραίτητα να ήταν δικαιούχος ή συνδικαιούχος.
  • Εφόσον δεν είχαν, μπορούσαν  να χρησιμοποιήσουν το κινητό και  το email τρίτου προσώπου, στο οποίο θα λάμβαναν  τις αντίστοιχες ειδοποιήσεις.
  • Με το που πατούσαν «Υποβολή», ολοκληρωνόταν η  διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.

Πηγή enikonomia.gr 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.