Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οκ... Τι είναι αυτό...;;; Γρίφος η φωτογραφία που τράβηξε το «Perseverance» της NASA από την επιφάνεια του Άρη

Σπαζοκεφαλιά είναι για τους λάτρεις του διαστήματος μία φωτογραφία που έστειλε στη Γη το διαστημικό όχημα «Perseverance» της NASA απεικονίζ...





Σπαζοκεφαλιά είναι για τους λάτρεις του διαστήματος μία φωτογραφία που έστειλε στη Γη το διαστημικό όχημα «Perseverance» της NASA απεικονίζοντας ένα αντικείμενο στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη που μοιάζει με... μακαρόνια.



Eκτός από ζυμαρικά, το αντικείμενο μοιάζει και με τυλιχτό κορδόνι. Θα μπορούσε όμως να είναι και κομμάτι από συντρίμμια διαστημικού σκάφους παλαιότερης αποστολής, όπως αναφέρει το περιοδικό «Newsweek».

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το όχημα Perseverance στις 12 Ιουλίου του 2022, την 495η ημέρα της αποστολής του με στόχο την εξερεύνηση του Κόκκινου Πλανήτη.


Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι το αντικείμενο είναι ένα κομμάτι από τα συντρίμμια του ίδιου του διαστημικού οχήματος, κατά την διάρκεια προσγείωσής του στον πλανήτη Άρη με αλεξίπτωτο, τον Φεβρουάριο του 2021.

Ωστόσο, βλέποντας τη φωτογραφία πολλοί χρήστες στα social media έσπευσαν να γράψουν χαριτολογώντας ότι, στους Αρειανούς φαίνεται ότι αρέσουν τα μακαρόνια...

Υπενθυμίζεται ότι, το διαστημικό όχημα «Perseverance» (Επιμονή) προσεδαφίστηκε πριν από ένα χρόνο στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη, εγκαινιάζοντας μια αποστολή εξερεύνησης του Κόκκινου Πλανήτη που θα διαρκέσει δύο χρόνια και θα συλλέξει δείγματα τα οποία στο μέλλον θα επιστρέψουν στη Γη.

Το όχημα είναι εξοπλισμένο με 23 κάμερες. Μερικές το βοηθούν να πλοηγηθεί στο έδαφος του πλανήτη Άρη εντοπίζοντας πιθανούς κινδύνους όπως μεγάλους βράχους ή τάφρους.

Άλλες κάμερες επιτρέπουν στους χειριστές του στην Γη να ελέγχουν ότι τα μέρη του οχήματος είναι σε καλή κατάσταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.