Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα «βόμβα» από τη Μόσχα: Κλείνει κι άλλο τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου από τον Nord Stream 1

   Ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ότι μειώνει τις ημερήσιες παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω τ...

  



Ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ότι μειώνει τις ημερήσιες παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στα 33 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα από μεθαύριο, Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, αυτό θα αντιστοιχεί στο 20% της χωρητικότητας του αγωγού. Η τρέχουσα ροή φυσικού αερίου στη Γερμανία είναι μόνο στο 40%.

Η εταιρεία ανέφερε ότι σταματά τη λειτουργία μιας δεύτερης τουρμπίνας λόγω της «τεχνικής κατάστασης του κινητήρα».

Η πλήρης χωρητικότητα του Nord Stream 1 είναι πάνω από 160 κυβικά μέτρα αερίου που εξάγονται καθημερινά. Η διακοπή λειτουργίας της συγκεκριμένης τουρμπίνας θα έχει ως αποτέλεσμα μειωμένη χωρητικότητα κατά 33 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Η Gazprom είπε ότι η παραγωγική ικανότητα πρόκειται να μειωθεί στον σταθμό συμπίεσης Portovaya της Ρωσίας.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας που – όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AFP επικαλούμενο κυβερνητικό εκπρόσωπο – ανέφερε ότι δεν υπάρχει «τεχνικός λόγος» για τη διακοπή της παράδοσης φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω του Nord Stream 1.

Πηγή: DW

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.