Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Και στις στέπες να ξεφύγουν θα τους χτυπάμε... Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εξετάζουν τους βαλιστικούς πυραύλους ακριβείας LORA από το Ισραήλ!

Ο LORA αποτελεί τακτικό βαλλιστικό πύραυλο με επιχειρησιακό βεληνεκές που ξεπερνάει τα 400 χιλιόμετρα! Μπορεί να εκτοξεύεται από στεριά και...



Ο LORA αποτελεί τακτικό βαλλιστικό πύραυλο με επιχειρησιακό βεληνεκές που ξεπερνάει τα 400 χιλιόμετρα! Μπορεί να εκτοξεύεται από στεριά και θάλασσα

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε πως την Πέμπτη 23 Ιουνίου του φετινού έτους ολοκληρώθηκε παρουσίαση σε εκπροσώπους του ΓΕΣ, η οποία αφορούσε το πυραυλικό σύστημα LORA. Η παρουσίαση αυτή έγινε από την εταιρεία ALTUS.

Ποιο Είναι το Σύστημα LORA;

Το Long-Range Artillery Weapon System (LORA, δηλαδή "πυροβολικό οπλικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς") είναι ένας τακτικός βαλλιστικός πύραυλος επιθέσεων ακριβείας, ο οποίος αναπτύχθηκε από Israel Aerospace Industries και πιο συγκεκριμένα από τμήμα MALAM.

Ο πύραυλος είναι ένα οπλικό σύστημα επιφάνειας-εδάφους και εδάφους-εδάφους μεγάλου βεληνεκούς, το οποίο χρησιμοποιείται για να καταστρέφονται στόχοι βαθιά μέσα στο εχθρικό έδαφος. Μπορεί να εκτοξευτεί για να επιτεθεί σταθερούς αλλά και κινούμενους στόχους, όπως και υποδομές.

Σχεδιασμός και Χαρακτηριστικά του Πυραύλου

Το πυραυλικό σύστημα LORA έχει μήκος 5,2 μέτρων και διάμετρο 625 χιλιοστών. Το βάρος του είναι 1.600 κιλά. Μπορεί να εμπλακεί με στόχους σε βεληνεκές που ξεκινάει από τα 90 και φτάνει τα 430 χιλιόμετρα.

Το οπλικό σύστημα αποτελείται κατά βάση από έναν βαλλιστικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς και έναν εκτοξευτή μαζί με ένα σύστημα ελέγχου και διοίκησης, όπως και ένα σύστημα υποστήριξης εδάφους/θαλάσσης. Μπορεί με ακρίβεια να χτυπήσει στόχους, συμπεριλαμβανομένων τακτικών πυραύλων επιφάνειας-επιφάνειας (SSM), αεροπορικές βάσεις, συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης (MLRS), μονάδες άμυνας αέρος και πυραύλων και κέντρα διοίκησης.

Ένας από τα κύρια χαρακτηριστικά του πυραύλου είναι η πιθανότητα επιβίωσής του στην πτήση εξαιτίας της υπερηχητικής του ταχύτητας και της ικανότητα σχηματισμού πορείας πτήσης. Παρέχει βελτιωμένο χρόνο αντίδρασης και μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ μπορεί να επιχειρεί κάθε στιγμή, χωρίς καιρικούς περιορισμούς ή θέματα ορατότητας.

Το κόστος συντήρησης του πυραύλου είναι αρκετά χαμηλό, αφού διατηρείται σε σφραγισμένο κάνιστρο. Μπορεί να μεταφερθεί εύκολα, αφού καταλαμβάνει πολύ μικρό χώρο στο κατάστρωμα κατά την διάρκεια ναυτικών επιχειρήσεων. Τέσσερεις σφραγισμένοι πύραυλοι μπορούν να μεταφερθούν σε κατάλληλο φορτηγό 16 τόνων για επιχειρήσεις εδάφους. Αυτή η αρκετά οικονομική λύση παρέχει επίσης κάλυψη βεληνεκούς 360 μοιρών.

Εκτόξευση και Ανάπτυξη

Το πυραυλικό σύστημα LORA μπορεί να εκτοξευθεί από κινητές ή ναυτικές πλατφόρμες. Η εκτόξευση του πυραύλου γίνεται από ένα επιχειρησιακό σύστημα, ενώ στην διαδικασία αυτή συμμετάσχει και ένα τρέιλερ διοίκησης και ένας εκτοξευτής εδάφους. Μπορεί να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα, ενώ απαιτούνται μόνο 10 λεπτά για για να μπει σε λειτουργία κίνησης μετά από εκτόξευση και μόλις 3 λεπτά την αντίστροφη εναλλαγή λειτουργιών.

Το πυροβολικό οπλικό σύστημα παρέχει αυξημένη ισχύ πυρός σε στρατιωτικά τάγματα με 48 πυραύλους έτοιμους για εκτόξευση από τους εκτοξευτές. Άλλοι τόσοι πύραυλοι μπορούν να μεταφέρονται από οχήματα ανεφοδιασμού, τα οποία είναι ικανά να ανεφοδιάσουν τους εκτοξευτές μέσα σε λιγότερο από μία ώρα. Οι εκτοξευτές μπορούν μαζί να εκτοξεύσουν 48 πυραύλους μέσα σε δύο λεπτά για να επιτεθούν σε στόχους κρίσιμου στόχου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.