Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ακόμα ψάχνουν οι Τούρκοι τα ελληνικά F-16 στην Κύπρο! Έρευνα στο τουρκικό Επιτλείο για το πως κορόϊδεψαν οι πιλότοι μας τα ραντάρ τους!

Όταν έχουμε τόσο ικανούς πιλότους που κάνουν “stealth” ακόμα τα F-16 για τους Τούρκους δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα. Πολύς λόγος γίνεται ...






Όταν έχουμε τόσο ικανούς πιλότους που κάνουν “stealth” ακόμα τα F-16 για τους Τούρκους δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα.

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την ανάγκη να αγοράσουμε τα stealth F-35, ώστε να μπορούμε να ξεπεράσουμε την αεράμυνα της Τουρκίας και να αποκτήσουμε στρατηγική υπεροχή στο Αιγαίο.


Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και πριν δύο χρόνια, όταν πάλι η τουρκική αεράμυνα δεν κατάφερε να εντοπίσει και πάλι ελληνικά F-16 που πήγαιναν στην Κύπρο.

Αυτή τη φορά τα ελληνικά F-16 θα συμμετείχαν στην άσκηση Frizis Damas 2022 που έγινε στο Ισραήλ. Τα αεροσκάφη μας έκαναν στάση στην Κύπρο και στην συνέχεια συνέχισαν στο Ισραήλ, όπου διεξήχθη και η άσκηση.

Ακόμα μια φορά τα τουρκικά ραντάρ έχασαν τα ελληνικά αεροπλάνα, για τα οποία ενημερώθηκαν από τις ανακοινώσεις της συμμετοχής τους στην άσκηση στο Ισραήλ. Όπως και την προηγούμενη φορά, οι Τούρκοι θορυβήθηκαν για το περιστατικό και έγιναν έρευνες για να αποδοθούν ευθύνες.

Η κοινή άσκηση Ελλάδας και Ισραήλ έγινε αιφνιδιαστικά καθώς δεν υπήρχε επίσημη ανακοίνωση. Η συγκεκριμένη άσκηση είχε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, καθώς οι Ισραηλινοί πιλότοι έχουν βρει στους Έλληνες συναδέλφους τους, τούς πιο ικανούς συμμάχους για να εκπαιδεύονται σε δύσκολα σενάρια.

Όσο για τα F-35, είναι σίγουρο ότι θα προσδώσουν στην χώρα μας ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε πολλά επίπεδα. Έστω και αν όπως είπε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, πετώντας σε κοινή άσκηση με F-16 και αμερικάνικα F-35, τα τελευταία «δεν έχουν ως πλεονέκτημα την κλειστή αερομαχία, αλλά ένα στρατηγικό όπλο, αθέατο στους αντιπάλους λόγω των χαρακτηριστικών stealth που διαθέτουν».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα “αόρατα” ελληνικά F-16, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η τουρκική αεράμυνα δεν είναι άτρωτη. Και ότι οι ικανότητες των πιλότων μας σε συνδυασμό με τις στρατηγικές συμμαχίες, μπορούν να κάνουν την διαφορά στο Αιγαίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.