Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι τούρκοι έχουν δίκιο να τρέμουν στον αέρα...!!! Τα ελληνικά F-16 Viper με Harpoon και είναι σαν να έχεις άλλα 80 Rafale!

Η Ελλάδα πήρε την απόφαση να αναβαθμίσει 84 F-16 σε Viper (σ.σ. θα ακολουθήσει και η αναβάθμιση των υπολοίπων ελληνικών F-16) για να αντιμε...





Η Ελλάδα πήρε την απόφαση να αναβαθμίσει 84 F-16 σε Viper (σ.σ. θα ακολουθήσει και η αναβάθμιση των υπολοίπων ελληνικών F-16) για να αντιμετωπίσει τα τουρκικά F-35.

Aυτός ήταν ο αρχικός σχεδιασμός της Αθήνας για τα ελληνικά F-16 Viper, τα οποία θα είναι τα πιο σύγχρονα F-16 της Ευρώπης.

Η Τουρκία με την αγορά των ρωσικών S-400 αποβλήθηκε από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς 100 F-35 και έμεινε για τα υπόλοιπα επτά με δέκα χρόνια χωρίς μαχητικό νέας γενιάς.

Όμως τo πρόγραμμα αναβάθμισης των ελληνικών F-16 σε Viper τρέχει κανονικά και χωρίς τα τουρκικά F-35.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα αγόρασε επιπλέον 24 γαλλικά Rafale (σ.σ. ο τελικός σχεδιασμός είναι για 40) ενώ έχει αιτηθεί στις ΗΠΑ για την δυνατότητα αγοράς 24 F-35.

Ας προσθέσουμε στα παραπάνω μαχητικά και τα 60 εμιρετιανά Mirage 2000-9 τα οποία μπορεί κάποια στιγμή να καταλήξουν στην Ελλάδα, όπως αναφέρει και το Forbes

Οι Τούρκοι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα ελληνικά F-16 Viper, τα οποία θεωρούν πραγματική απειλή εξαιτίας του μεγάλου αριθμού τους αλλά και των δυνατοτήτων τους.

Αντίστοιχα δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία (σ.σ. κακώς) στα ελληνικά Rafale, τα οποία θεωρούν πως είναι λίγα στον αριθμό για να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στην ισορροπία των δυνάμεων στον αέρα.

Το ίδιο βέβαια δεν συμβαίνει με τα F-35, για τα οποία οι Τούρκοι θεωρούν πως μπορούν άμεσα να αλλάξουν την κατάσταση στον αέρα.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους Τούρκους, η Ελλάδα συνολικά θα αναβαθμίσει σε τελικό αριθμό κοντά στα 120 αεροπλάνα της σε Viper (84 F-16 Block 52 + 38 F-16 Block 50).

Τα πρόσφατα αναβαθμισμένα μαχητικά αεροσκάφη F-16 Viper της Ταϊβάν, τα οποία είναι τα ίδια με αυτά της Ελλάδας, μπορούν να εντοπίσουν έως και είκοσι στόχους ταυτόχρονα.

Τα F-16 Viper διαθέτoυν πιλοτική οθόνη υψηλής ευκρίνειας που επιτρέπει στους πιλότους να επιχειρούν ευκολότερα σε σχέση με το παρελθόν.

Παρόλο που το F-16 Viper είναι μαχητικά τέταρτης γενιάς και δεν διαθέτουν στελθ ιδιότητες, όπως τα F-22 και τα F-35, μπορούν να πραγματοποιoύν επιχειρήσεις παρακολούθησης και αποστολές άμυνας σε υψηλότατο επίπεδο.

Την ίδια ώρα οι πύραυλοι που δίνουν οι Αμερικάνοι για τα ελληνικά F-16 Viper θα κλειδώσουν την Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για τους Harpoon που αποδέσμευσαν για την Ελλάδα οι ΗΠΑ και θα τους φέρουν τα ελληνικά F-16 Viper που θα σταθμεύουν στην Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.